Αγγλία – Γαλλία 1-2: Είχε Ζιρού και… Κέιν και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Αγγλία - Γαλλία 1-2: Είχε Ζιρού και... Κέιν και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιβιέ Ζιρού η Γαλλία επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μας έδωσαν ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι με τη Γαλλία να έχει τη μοναδική αξιόλογη στιγμή στο τέταρτο με την κεφαλιά του Ζιρού να καταλήγει στην αγκαλιά του Πίκφορντ. Στο 17′ οι «τρικολόρ» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τσουαμενί με πολύ ωραία ενέργεια εξαπέλυσε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αγγλίας για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο γκολ για τον νεαρό χαφ μετά από 19 συμμετοχές. Οι ποδοσφαιριστές του Σάουθγκειτ ανέβασαν την απόδοση τους, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο πέρα από το σουτ του Κέιν έξω από την περιοχή το οποίο έδιωξε ο Γιορίς σε κόρνερ δεν υπήρξε άλλη αξιόλογη στιγμή. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της Γαλλίας.

Στο δεύτερο μέρος τα «λιοντάρια» μπήκαν καλύτερα. Στο 47′ ο Μπέλιγχαμ υποχρέωσε τον Γιορίς σε επέμβαση παγκόσμιας κλάσης. Λίγα λεπτά αργότερα οι Άγγλοι βρήκαν το πολυπόθητο γκολ.Ο Σακά ελίχτηκε υπέροχα στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσουαμενί, με τον διαιτητή να δείχνει την βούλα και τον Κέιν να γράφει το 1-1 νικώντας με εμφατικό τρόπο τον Λορίς, για να πιάσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Αγγλίας με 53 γκολ τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Το γκολ αυτό έβαλε… μπουρλότο στο ματς και στο δεκάλεπτο που ακολούθησε ο ρυθμός ήταν φρενήρης, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν τις στιγμές τους: οι Γάλλοι με τους Ραμπιό και Ζιρού και οι Άγγλοι με τους Σακά, Κέιν Μααγκουάιρ. Υπό αυτό το καθεστώς, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο τελευταίο τέταρτο, όπου εκεί άστραψε και βρόντηξε ο Ολιβιέ Ζιρού.

Και αυτό γιατί νικήθηκε στο 77′ από τον Πίκφορντ που έκανε σούπερ επέμβαση, όμως ένα λεπτό αργότερα τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας της Αγγλίας και μετά από φαρμακερή σέντρα του Γκριεζμάν από τα αριστερά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να κάνει το 2-1 για την ομάδα του με το 53ο γκολ στη διεθνή καριέρα του.

Οι συγκινήσεις δεν είχαν τελειώσει όμως εκεί, αφού λίγο αργότερα η Αγγλία φλέρταρε με την ισοφάριση, με τον Τεό Ερναντέζ να σπρώχνει υπέρ το δέον τον Μάουντ εντός περιοχής χωρίς να βλέπει τη μπάλα και τον διαιτητή να δείχνει την βούλα βλέποντας τη φάση στο μόνιτορ. Το 2-2 δεν έγινε όμως, αφού σε αυτό το ιστορικό ραντεβού με τον Λορίς ο Κέιν απέτυχε παταγωδώς, πετώντας τη μπάλα με δύναμη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 84ο λεπτό.

Το φινάλε βρήκε τους Άγγλους να ψάχνουν απελπισμένα το γκολ της ισοφάρισης και στο 101′ είχαν την τελευταία ευκαιρία τους με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ, με τη μπάλα να καταλήγει όμως στην πάνω πλευρά των διχτύων και τους Γάλλους να πανηγυρίζουν μία τεράστια πρόκριση στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Αγγλία – Γαλλία 1-2

Σκόρερ: Κέιν (52′ πεν) / Τσουαμενί (17′) , Ζιρού (78′)

Κίτρινες: Μαγκουάιρ (89′) / Γριζμάν (43′) , Ντεμπελέ (47′) , Ερνάντες (83′)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, 4-3-3): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Χέντερσον (79′ Μάουντ), Ράις, Μπέλιγχαμ – Σάκα (79′ Στέρλινγκ), Φόντεν (85′ Ράσφορντ) , Κέιν.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν, 4-2-3-1): Γιορίς – Kουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ – Τσουαμενί, Ραμπιό – Ντεμπελέ (79′ Κομάν), Γκριζμάν, Εμπαπέ – Ζιρού.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις