Χαμός στην Πολωνία με τα πριμ

Χαμός στην Πολωνία με τα πριμ

Η πρόκριση της Πολωνίας στους "16" του Μουντιάλ μπορεί να έφερε χαρά στους φιλάθλους της, όμως στο εσωτερικό της ομάδας αποτέλεσε αφορμή για έντονες κόντρες.

Η πρόκριση στη φάση των “16” του Μουντιάλ αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για την εθνική Πολωνίας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επετεύχθη μετά από 36 χρόνια. Ωστόσο, η αγωνιστική επιτυχία επισκιάστηκε σε εθνικό επίπεδο από τον “πόλεμο” στο εσωτερικό της ομάδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “WP SportoweFakty”, η κυβέρνηση της χώρας υποσχέθηκε πριμ της τάξης των 6,4 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης, κάτι που δεν κατάφερε όμως να διαχειριστεί σωστά η ομάδα και το τεχνικό επιτελείο.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Πολωνίας, Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς, και οι συνεργάτες του διεκδίκησαν το 20% έναντι του 10% που είχε συμφωνηθεί αρχικά, ενώ διαμάχες υπήρξαν και στο στρατόπεδο των παικτών. Ορισμένοι, μεταξύ των οποίων κι ο Λεβαντόφσκι, ζήτησαν να ισότιμη κατανομή των χρημάτων, με άλλους να υποστηρίζουν πως έπρεπε να μοιραστούν με βάση τον χρόνο συμμετοχής του κάθε παίκτη.

Παράλληλα, κι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σεζάρι Κουζέλα, αποτέλεσε εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία καθώς τάχθηκε κατά της κυβερνητικής παρέμβασης, με αποτέλεσμα το ποσό να καταλήγει στα ομοσπονδιακά ταμεία με σκοπό να αξιοποιηθεί σε επίπεδο υποδομών.

Για να προσπαθήσει να κλείσει την υπόθεση, ο ίδιος ο Λεβαντόφσκι συνάντησε τον πρωθυπουργό εκ μέρους των συμπαικτών του στην εθνική. «Έχω ακούσει πολλά γι’ αυτό, οπότε θέλω να το διευκρινίσω ότι δεν υπήρξε καμία διαφωνία μεταξύ της ομάδας και του τεχνικού επιτελείου» είπε ο σέντερ φορ της Μπαρτσελόνα στην ιστοσελίδα “Onet.pl”. «Δεν περιμέναμε τίποτα, δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτα και σίγουρα δεν ψάχναμε δημόσιο χρήμα. Πάντα γινόταν λόγος για χρήματα, ποτέ δεν παίρναμε πολύ στα σοβαρά αυτά που μας έλεγαν. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν πάμε στην εθνική ομάδα, πόσο μάλλον στο Μουντιάλ, για τα χρήματα. Για εμάς, το να φοράς τη φανέλα της Πολωνίας είναι υπερηφάνεια».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις