Το Μουντιάλ έφερε το τέλος για έξι προπονητές

Το Μουντιάλ έφερε το τέλος για έξι προπονητές

Ο αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο οδήγησε έξι εθνικές ομάδες στη λύση της συνεργασίας τους με τους προπονητές τους.

Χθες επισημοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας του Λουίς Ενρίκε με την εθνική Ισπανίας, μετά τον αποκλεισμό της “φούρια ρόχα” στη φάση των “16” του Μουντιάλ από το Μαρόκο. Αυτή ήταν η έκτη ομάδα που άλλαξε προπονητή πριν τη λήξη του Μουντιάλ.

Οι δύο πρώτες ήταν το Μεξικό και το Βέλγιο. Αμφότερες αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση καθώς δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τη φάση των ομίλων, κι οι προπονητές του πλήρωσαν το “μάρμαρο”. Πρώτα ο Χεράρδο Μαρτίνο κι έπειτα ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αποχώρησαν από το Μεξικό και το Βέλγιο αντίστοιχα.

Ο Κάρλος Κεϊρόζ ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ιράν, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας στη φάση των ομίλων. Ούτε η εθνική Γκάνας κατάφερε να προχωρήσει στη διοργάνωση, κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Άντο αποτέλεσε παρελθόν.

Πρώτη ομάδα που θα κινηθεί για αντικατάσταση προπονητή ενώ προκρίθηκε από τους ομίλους είναι η Νότια Κορέα. Ο Πάουλο Μπέντο ανακοίνωσε την αποχώρησή του μετά την ήττα με 4-1 από τη Βραζιλία στους “16”, μετά από πέντε χρόνια στον πάγκο των Νοτιοκορεατών. Τελευταίος μέχρι στιγμής είναι ο Λουίς Ενρίκε, τον οποίο έχει ήδη αντικαταστήσει ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Μαρόκο στη διαδικασία των πέναλτι, για τη φάση των “16”.

Πολύ πιθανό είναι το σενάριο να ακολουθήσει ο Ντιέγκο Αλόνσο της Ουρουγουάης, καθώς ο αποκλεισμός της “σελέστε” από τη φάση των ομίλων αποτελεί μεγάλη αποτυχία για την εθνική ομάδα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις