Ρεγκράγκι: «Το πλάνο μας ήταν να τους αφήσουμε τη μπάλα»

Ρεγκράγκι: «Το πλάνο μας ήταν να τους αφήσουμε τη μπάλα»

Καμία διάθεση να δικαiολογηθεί δεν είχε ο Ρεγκράγκι που στάθηκε στο πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η ομάδα του.

Ο προπονητής του Μαρόκου Βαλίντ Ρεγκράγκι δήλωσε ότι το σχέδιό του ήταν να αφήσει την Ισπανία να έχει την μπάλα μετά τη δραματική νίκη της ομάδας του στα πέναλτι στον αγώνα των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Τρίτη.

Η νίκη οδήγησε την αφρικανική ομάδα στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της, ξεπερνώντας την απόδοσή της το 1986, όταν έφτασε και πάλι στους «16.

Το Μαρόκο κέρδισε 3-0 στα πέναλτιμετά την ισοπαλία 0-0 μετά την παράταση στο Education City Stadium στο Κατάρ.

Η Ισπανία κυριάρχησε στην κατοχή κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά η σθεναρή άμυνα του Μαρόκου τους κράτησε σε μεγάλο βαθμό σε απόσταση και περιόρισε τις καθαρές ευκαιρίες.

“Είχαμε συμφωνήσει να μην πάρουμε την κατοχή – όχι από φόβο”, δήλωσε ο Ρεγκράγκι. «Είμαστε αρκετά ταπεινοί για να πούμε ότι δεν είμαστε ακόμη Γαλλία, Γερμανία ή Αγγλία, για να τους ανταγωνιστούμε όσον αφορά την κατοχή.

«Κανείς δεν κατάφερε να τους κλέψει την μπάλα, οπότε δέχτηκα να μην έχω την μπάλα. Δεν είμαι μάγος».

Ο Ρεγκράγκι είπε ότι η ομάδα εργάστηκε για τέσσερις ημέρες στο σχέδιο παιχνιδιού της για να μειώσει τον αντίκτυπο της τριάδας της μεσαίας γραμμής Σέρχιο Μπουσκέτς, Πέδρι και Γκάβι.

«Έχοντας κλείσει τόσες πολλές γραμμές διέλευσης για 120 λεπτά, ξέραμε ότι θα είχαμε ευκαιρίες – είχαμε δύο, τρεις, τέσσερις», είπε.

«Δεν ξέραμε πώς να τους τιμωρήσουμε. Το πλάνο του παιχνιδιού έγινε σεβαστό, φτάσαμε στα πέναλτι και μετά είναι κλήρωση.

«Αλλά όταν έχεις έναν τόσο (σπουδαίο) τερματοφύλακα στο γκολ, ξέρεις ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις».

Ο τερματοφύλακας του Μαρόκου Γιασίν Μπόνο απέκρουσε από το σημείο του πέναλτι τους Κάρλος Σολέρ και Σέρχιο Μπουσκέτς, ενώ ο Πάμπλο Σαράμπια χτύπησε στο δοκάρι, καθώς η Ισπανία δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανένα από τα τρία πέναλτι.

Ο Μαροκινός Αχράφ Χακίμι σκοράρει το νικητήριο πέναλτι κόντρα στην Ισπανία.

Η ομάδα της Βόρειας Αφρικής βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου της, νικώντας το Βέλγιο και τον Καναδά, ενώ κληρώθηκε με την Κροατία.

Έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ στα τέσσερα ματς τους.

«Από την αρχή της διοργάνωσης, παίζουμε με μια ομάδα που δεν είναι 100 τοις εκατό, γι ‘αυτό είναι ακόμα πιο εξαιρετικό», δήλωσε ο Ρεγκράγκι.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια οικογένεια. Αν μου είχατε πει πριν ξεκινήσετε ότι θα αντιμετωπίσουμε Κροατία, Βέλγιο και Ισπανία χωρίς να χάσουμε αγώνα, θα είχα υπογράψει για αυτό».

Ο Ρεγκράγκι χαιρέτισε την ομάδα του.

«Μεγάλα συγχαρητήρια στους παίκτες, έκαναν κάτι εξαιρετικό».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις