Βραζιλία – Κροατία: πράξη τρίτη

Βραζιλία - Κροατία: πράξη τρίτη

Είναι η τρίτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες Βραζιλία και Κροατία σε τελική φάση Μουντιάλ. Δείτε τι συνέβη τις δύο προγούμενες.

Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο ομάδες… κλείστηκε για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και αυτή θα είναι η τρίτη φορά, που θα συναντηθούν Κροάτες και Βραζιλιάνοι σε επίπεδο Μουντιάλ!

Το πρώτο τους αντάμωμα ήταν το 2006, στα γήπεδα της Γερμανίας, με τη «σελεσάο» να επικρατεί 1-0 με το γκολ του Κακά στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων. Το δεύτερο έλαβε χώρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, οκτώ χρόνια αργότερα, και πάλι στην πρεμιέρα των ομίλων, με τους Λατινοαμερικανούς να νικούν και πάλι, πιο άνετα, 3-1! Ο Νεϊμάρ είχε πετύχει δύο γκολ σε εκείνο το ματς, με τον Όσκαρ να βρίσκει, επίσης, δίχτυα. Το γκολ των Κροατών, δε, είχε έρθει από αυτογκόλ του Μαρσέλο για το 0-1!

Να σημειωθεί επίσης ότι, εκτός των δύο προαναφερθέντων αναμετρήσεών τους σε Μουντιάλ, οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες δις σε φιλικές αναμετρήσεις. Η μία ήταν τον Αύγουστο του 2005 στο Σπλίτ με τελικό σκορ 1-1 (με σκόρερ τους Κράνιτσαρ και Ρικαρντίνιο) και η άλλη τον Ιούνιο του 2018 στο Λίβερπουλ με νικητές τους Βραζιλιάνους με σκορ 2-0 και σκόρερ τους  Νεϊμάρ και Φιρμίνο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις