Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Χόρεψε «σάμπα» και πήγε στην οχτάδα

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Χόρεψε «σάμπα» και πήγε στην οχτάδα

Με φόρα στην οχτάδα η «Σελεσάο», εύκολα και απλά «καθαρίζοντας» την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο.

Νίκη πρόκριση με εμφατικό τρόπο πήρε η Βραζιλία, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την συμμετοχή της στην οχτάδα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Βινίσιους. Πέντε λεπτά μετά, ο Ριτσάρλισον κέρδισε πέναλτι από τον Κιμ, ο Νεϊμάρ εκτέλεσε εύστοχα στο 13’ και το 2-0 μπήκαν οι πρώτες βάσεις πρόκρισης για τους «8» του Μουντιάλ.

Ακολούθησε μονόλογος για τους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν και σε 3ο γκολ, λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου. Οι Σίλβα και Μαρκίνιος συνεργάστηκαν εξαιρετικά και τελικός αποδέκτης ήταν ο Ριτσάρλισον, ο οποίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Πακετά έκανε τέσσερα τα τέρματα της Βραζιλίας. Έτσι έγινε ο πρώτος σύλλογος που σημείωσε τέσσερα τέρματα στο πρώτο μέρος, σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Κορέα απείλησε με τον Σον, όμως ο Άλισον δήλωσε «παρών», αποσοβώντας το γκολ. Λίγο αργότερα ο Ραφίνια έχασε ευκαιρία για 5ο τέρμα. Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στους Ασιάτες, με τον Άλισον αυτή την φορά να μην μπορεί να αντιδράσει, καθώς ο Παίκ έκανε το 4-1 και έβαλε το γκολ της τιμής για τους Νοτιοκορεάτες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1

Σκόρερ: Βινίσιους (7’), Νειμάρ (13’), Ριτσάρλισον  (29’), Πακετά (36’)/ Σεούνγκ Χο Πάικ (77’)

Κίτρινες:  Γου-Γιούνγκ Τζουνγκ  (44’)

Διαιτητής: Τουρπέν

Βραζιλία (4-3-3, Τιτέ): Άλισον (Γουβέρτον 80’) –  Μιλιτάο(Ντάνι Άλβες 63’), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο (Μπρέμερ 72’) – Πακετά, Κασεμίρο, Νεϊμάρ (Ροντρίγκο)-  Ραφίνια, Ριτσάρλισον, Βινίσιους(Μαρτινέλι 72’).

Νότια Κορέα (4-4-2, Πάουλο Μπέντο): Σενγκ-Γκιου Κιμ – Μουν-Χουάν Κιμ, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν Σου Κιμ(Τσουλ Χονγκ 46’) –  Ίνμπομ Χουάνγκ(Σεούνγκ Χο Πάικ 66’), Γου Γιούγκ Γιάνγκ(Τζου Χον Σον 46’), Χε Τσαν Χουάνγκ, Τζαε Σανγκ Λι(Κανγκ Ιν Λι 74’) – Χέουνγκ-Μιν Σον, Γκε-Σουνγκ Τσο (Ουί-Τζο Χουάνγκ 80’)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις