Ντάλιτς: « Μεγάλος σεβασμός για την Ιαπωνία»

Ντάλιτς: « Μεγάλος σεβασμός για την Ιαπωνία»

Καμία διάθεση να υποτιμήσει την Ιαπωνία δεν έχει ο Ντάλιτς, που ζήτησε από τους παίχτες του να δώσουν τα πάντα στον επερχόμενο αγώνα.

Οι φιναλίστ του 2018 αντιμετωπίζουν την Ιαπωνία στο στάδιο Al Janoub στο Al Wakrah προετοιμασμένοι απόλυτα για το δύσκολο παιχνίδι.

Στη φάση των ομίλων, η Ιαπωνία εξασφάλισε νίκες σοκ τόσο εναντίον της Ισπανίας όσο και της Γερμανίας για να προκριθεί στα νοκ άουτ ως νικήτρια του ομίλου. Η Κροατία, εν τω μεταξύ, τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της, αν και είναι αήττητη στο Κατάρ.

Την Κυριακή, ο Ιάπωνας αμυντικός Γιούτο Ναγκατόμο κάλεσε τους συμπαίκτες του να επικαλεστούν το «πνεύμα των Σαμουράι» καθώς επιδιώκουν να προκριθούν στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Ερωτηθείς αργότερα την Κυριακή για τα σχόλια του Ναγκατόμο, ο Ντάλιτς είπε: «Αυτό που θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι να δείξουμε σεβασμό στους αντιπάλους μας. Έχουν νικήσει δύο νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου: την Ισπανία και τη Γερμανία. Έχαναν ο ένας τον άλλον στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έδειχναν τη νοοτροπία τους, την ψυχική τους δύναμη, τη συνέπειά τους.

«Αυτό που έστειλα ως μήνυμα στους παίκτες μου είναι να μην υποτιμάς ποτέ κανέναν, να σέβεσαι τον αντίπαλό σου. Θα εφαρμόσουν τη φιλοσοφία των Σαμουράι στο παιχνίδι τους. Θα κάνουμε και εμείς αυτό που μας αναλογεί.

«Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς για εμάς. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος και τη νοοτροπία του. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο, πρέπει να εφαρμόσουμε την ίδια ακριβώς στάση. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και δεν υποτιμούμε ποτέ κανέναν. Δείξτε τον μέγιστο σεβασμό στον αντίπαλο και θα δούμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα».

Το 2018, ο Ντάλιτς οδήγησε την Κροατία στον καλύτερο τερματισμό της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου ηττήθηκε από τη Γαλλία με 4-2 στον τελικό στη Ρωσία.

Για το αν αισθάνεται ότι θα μπορούσε η Κροατία να κατακτήσει επιτέλους το πιο πολυπόθητο βραβείο του ποδοσφαίρου, ο πρώην προπονητής της Αλ Αΐν είπε: «Νομίζετε ότι ήρθε η ώρα; Θα το αγαπούσα, φυσικά, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο.

«Θα προσπαθήσουμε. Έχουμε ευκαιρίες, έχουμε ευκαιρίες και αυτός είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος. Είμαι πάντα αισιόδοξος, αλλά αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι υψηλής ποιότητας.

“Τα τελευταία 20 χρόνια, η Κροατία έχει παίξει μερικούς υπέροχους αγώνες. Στα τελευταία 10 ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουμε χάσει μόνο ένα, το οποίο αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Δύο συνεχόμενες φορές έχουμε περάσει τη φάση των ομίλων – αυτό είναι υπέροχο.

«Και αν κοιτάξετε τις χώρες στη φάση των 16, είμαστε η μικρότερη χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό. Είμαστε εδώ ενάντια στις πιθανότητες. Θα το κάνουμε, αυτό είναι το όνειρό μας.

«Αλλά θα το κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Προς το παρόν, το πιο άμεσο είναι το αυριανό ματς και μετά θα δούμε αν θα μας πάει πιο μακριά. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Πρώτα απ’ όλα, ήμασταν πολύ τυχεροί που προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο – ήταν το κίνητρό μας, η φιλοδοξία μας. Και η επόμενη φιλοδοξία είναι να πάμε στο επόμενο στάδιο».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις