Αγγλία – Σενεγάλη 3-0. Σε 10′ «καθάρισε» και τώρα… Γαλλία!

Ιταλία - Αγγλία προγνωστικά

Η Αγγλία επικράτησε με 3-0 της Σενεγάλης εξασφαλίζοντας την πρόκριση της στα προημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ. Εκεί την περιμένει η Γαλλία του Κίλιαν Εμπαπέ.

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση από το 30′ και μετά η Αγγλία επιβλήθηκε της Σενεγάλης και θα βρεθεί για δεύτερη σερί φορά στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του θεσμού, Γαλλία το ερχόμενο Σάββατο στις 21:00

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η Σενεγάλη είχε τις στιγμές της ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει και να μπει σε θέση «οδηγού». Στο 38′ οι φιναλίστ του προηγούμενου Euro πήραν προβάδισμα στο σκορ. Οι Άγγλοι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και ο Τζόρνταν Χέντερσον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου τα «λιοντάρια» έθεσαν πολύ γερές βάσεις πρόκρισης. Στο 45+3′, σε μία ακόμη αντεπίθεση, ο Χάρι Κέιν «νίκησε» τον Μεντί, έκανε το 2-0 και έτσι πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό Μουντιάλ.

Στις αρχές της επανάληψης η Σενεγάλη προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με απώτερο σκοπό το γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στο κόλπο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και λίγο πριν συμπληρωθεί η μία ώρα αγώνα (57′) η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Αγγλία εκδήλωσε, άλλη μία, ταχύτατη επίθεση, ο Φόντεν έκανε κίνηση από την αριστερή πτέρυγα, βρήκε τον Σάκα και εκείνος με πολύ ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0. Αυτή ήταν η δεύτερη ασίστ του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Σάουθγκειτ κατέβασε ρολά, ο τεχνικός των «λιονταριών» προχώρησε σε ουκ ολίγες αλλαγές και έτσι η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Αγγλία να «τσεκάρει» το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Αγγλία – Σενεγάλη 3-0

Σκόρερς: Χέντερσον (38′) , Κέιν (45+3′) , Σάκα (57′)

Κίτρινες: Κουλιμπαλί (76′)

Διαιτητής: Ιβάν Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκειτ, 4-3-3): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς (Ντάιερ 76′), Μαγκουάιρ, Σο – Χέντερσον (Φίλιπς 82′), Μπέλιγχαμ (Μάουντ 76′), Ράις – Φόντεν (Γκρίλις 65′), Σάκα (Ράσφορντ 65′), Κέιν

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ, 4-2-3-1): Ε. Μεντί – Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιακόμπς (Μπάλο Τουρέ 84′)- Ν. Μεντί, Σις (Γκέιγ 46′) – Ι. Σαρ Ι. Εντιαγέ (Ντιένγκ 46′), Ντιατά (Σαρρ 46′) – Ντιά (Ντιεντιού 72′)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις