Γαλλία – Πολωνία 3-1: Εύκολα στα προημιτελικά οι “μπλε”

Γαλλία - Πολωνία 3-1: Εύκολα στα προημιτελικά οι "μπλε"

Η Γαλλία "καθάρισε" την Πολωνία και εξασφάλισε την πρόκριση στους "8" του Μουντιάλ, χάρη στον εντυπωσιακό Κιλιάν Εμπαπέ.

Η Γαλλία επικράτησε με 3-1 της Πολωνίας στο “Al Thumama Stadium” για τη φάση των “16” του Μουντιάλ, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Ιστορική βραδιά για τους Εμπαπέ, Ζιρού και Γιορίς, με τους “μπλε” να μαθαίνουν τον αντίπαλό τους στο βραδινό ματς Αγγλία – Σενεγάλη.

Το ματς

Η Γαλλία προσπάθησε από νωρίς να βρει το πρώτο γκολ, πιέζοντας έντονα για να ανοίξει από τα πρώτα λεπτά το σκορ. Ωστόσο, η πρώτη σημαντική στιγμή του αγώνα ανήκε στους Πολωνούς, με τον Λεβαντόφσκι να σουτάρει με το αριστερό έξω από την περιοχή με αρκετή δύναμη και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Επόμενη φάση για τους Γάλλους στο 30’, με τον Ζιρού να γίνεται αποδέκτης μιας σέντρας από τα δεξιά και να κάνει το τελείωμα με τη μία, όμως αστόχησε προ κενής εστίας. Η Πολωνία άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, διατηρώντας την κατοχή της μπάλας αφού η Γαλλία της έδωσε περισσότερους χώρους. Οι «αετοί» έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 38’, όταν ο Ζιελίνσκι βρέθηκε σε ιδανική θέση για να εκτελέσει αλλά νικήθηκε από τον Γιορίς και στην επαναφορά ο Καμίνσκι από πολύ κοντά πλάσαρε αλλά η άμυνα απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Ενώ η Πολωνία είχε πάρει τα ηνία του αγώνα, η Γαλλία ήταν που άνοιξε το σκορ με τον Ζιρού στο 44’. Ο επιθετικός της Μίλαν γύρισε ωραία το κορμί του μετά από πάσα του Εμπαπέ και νίκησε τον Σέζνι για να φτάσει τα 52 γκολ με το εθνόσημο, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας. Η Πολωνία είχε και μια τελευταία ευκαιρία για να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, όμως ο Καμίνσκι νικήθηκε σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία, μπαίνοντας με διάθεση να κλειδώσει τη νίκη. Ο Γκριζμάν απείλησε με σουτ στο 48′ όμως ο Σέζνι είχε απάντηση, ενώ κι ο Ερναντέζ επιχείρησε να βρει δίχτυα όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Το θεαματικό γκολ με “ψαλιδάκι” του Ζιρού στο 58′ δε μέτρησε, καθώς προηγουμένως είχε διακόψει τη ροή του αγώνα ο διαιτητής λόγω τραυματισμού. Ο 36χρονος στράικερ έχασε νέα ευκαιρία στο 66′, όταν ο Σέζνι ήταν και πάλι εκεί. Η Πολωνία δεν έδειχνε ικανή να βρει το γκολ της ισοφάρισης και έτσι η Γαλλία με ένα γκολ μπορούσε να “τελειώσει” το ματς. Στο 74′ οι “μπλε” βρήκαν κενό χώρο στην αντεπίθεση, η οποία κατέληξε με τον Ντεμπελέ να πασάρει συγκλίνοντας προς τον άξονα στον Εμπαπέ, ο οποίος παρά το κακό κοντρόλ του βρήκε τον χώρο για να σουτάρει και να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ για το 2-0. Μάλιστα, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε και τρίτο γκολ με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 90+1′, αυτή τη φορά μετά από πάσα του Τιράμ που είχε μπει αλλαγή. Έτσι, ο Εμπαπέ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που φτάνει τα 8 γκολ πριν συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας του. Λίγο πριν το τέλος η Πολωνία κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ουπαμεκανό, με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει με δεύτερη προσπάθεια (αφού στην πρώτη ο Γιορίς δεν πατούσε γραμμή όταν έκανε την απόκρουση και δόθηκε επανάληψη) και να γράφει το τελικό 3-1 στο 90+9′. Στα προημιτελικά η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης που ακολουθεί ανάμεσα σε Αγγλία και Σενεγάλη για να μάθει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στους “8”.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γαλλία – Πολωνία 3-1

Σκόρερ: Ζιρού (44’), Εμπαπέ (74’, 90+1’) / Λεβαντόφσκι (90+9’)

Κίτρινες: Τσουαμενί / Μπερεζίνσκι, Κας

Διαιτητής: Ζεσούς Βαλενζουέλα (Βενεζουέλα)

Γαλλία (4-2-3-1, Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς – Κουντέ (90+2’ Ντισασί), Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ – Τσουαμενί (66’ Τσουαμενί), Ραμπιό – Ντεμπελέ (76’ Κομάν), Γκριζμάν, Εμπαπέ – Ζιρού (76’ Τιράμ)

Πολωνία (4-1-4-1, Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς): Σέζνι – Κας, Γκλικ, Κίβιορ (86’ Μπέντναρεκ), Μπερεζίνσκι – Κριχόβιακ (71’ Μπιέλικ) – Καμίνσκι (71’ Ζαλέφσκι), Ζιελίνσκι, Σ. Σιμάνσκι (64’ Μίλικ), Φρανκόφσκι (87’ Γκροσίτσκι) – Λεβαντόφσκι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις