Μοναδικό επίτευγμα για τον Μέσι

Μοναδικό επίτευγμα για τον Μέσι

Με την Αργεντινή να αντιμετωπίζει σήμερα την Αυστραλία, ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έχει την ευκαιρία να φτάσει τα 1.000 ματς στην καριέρα του.

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Αυστραλία απόψε στις 21:00, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Λιονέλ Μέσι κι η παρέα του θα επιδιώξουν να φτάσουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όμως το παιχνίδι θα έχει ξεχωριστή σημασία για τον αρχηγό της “αλμπισελέστε”.

Συγκεκριμένα, ο Μέσι μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών που συμπληρώνουν τα 1.000 ματς στην καριέρα τους, υπολογίζοντας μόνο αυτά για συλλόγους και εθνικές ομάδες. Ο 35χρονος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει καταγράψει 53 συμμετοχές με τη γαλλική ομάδα, 778 με την Μπαρτσελόνα και 168 με την εθνική Αργεντινής, φτάνοντας συνολικά τους 999.

«Είναι χαρά να συνεχίζω να πετυχαίνω ρεκόρ. Το έμαθα τώρα. Ο Ντιέγκο θα ήταν πολύ χαρούμενος για μένα, γιατί πάντα μου έδειχνε πολλή στοργή. Αλλά είμαι χαρούμενος για το παιχνίδι, για τον κόσμο, για την πάσα και για όλα» είπε ο «ψύλλος», μιλώντας στην εφημερίδα “Ole” της Αργεντινής, όταν στο παιχνίδι με την Πολωνία ξεπέρασε τον Μαραντόνα ως ο Αργεντινός με τους περισσότερους αγώνες (22) σε τελική φάση Μουντιάλ.

Τις 1.000 συμμετοχές έχουν ξεπεράσει παίκτες όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Τσάβι, ο Ραούλ και οι τερματοφύλακες Πίτερ Σίλτον, Ίκερ Κασίγιας, Τζανλουίτζι Μπουφόν και Ροζέριο Σένι. Μοναδικός Αργεντινός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο είναι ο Χαβιέρ Ζανέτι με 1.100 αγώνες.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις