Καναδάς – Μαρόκο 1-2: Στους “16” μετά από 36 χρόνια

Καναδάς - Μαρόκο 1-2: Στους "16" μετά από 36 χρόνια

Με τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση, το Μαρόκο προκρίθηκε ως πρώτο στον 6ο όμιλο και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του το βράδυ για τη φάση των "16".

Παρότι δυσκολεύτηκε, το Μαρόκο πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον τελευταίο Καναδά και πανηγύρισε την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλο, αναμένοντας τον αντίπαλο στους “16” που θα προκύψει από τα βραδινά παιχνίδια. Μόνο σαν αδιάφοροι δεν έπαιξαν οι Καναδοί, που βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση.

Το ματς

Με άγριες διαθέσεις μπήκαν οι Μαροκινοί στο παιχνίδι, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ απέναντι στην διόλου αξιόπιστη άμυνα του Καναδά. Το βρήκαν στην πρώτη φάση του αγώνα, όταν ο γκολκίπερ Μπόργιαν έγινε αποδέκτης μιας κακής πάσας και έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του κάνοντας ένα πολύ ανοιχτό κοντρόλ. Έχοντας βγει αρκετά από την εστία του, η κακή μπαλιά του που έφτασε στα πόδια του Ζίγες την άφησε εκτεθειμένη, κι ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 4′. Ο Καναδάς έψαξε την απάντηση στο 15′, όταν ο Μπιουκάναν αστόχησε έπειτα από γύρισμα του Ντέιβις.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 23′, ο Εν Νεσίρι “έσπασε το ρόδι” στη διοργάνωση με το πρώτο του γκολ μετά από υποδειγματική μπαλιά-ασίστ του Χακίμι. Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους Μαροκινούς που φάνηκε πως εύκολα θα πάρουν τη νίκη, ίσως και με διαφορά ικανή να τους δώσει την πρωτιά ακόμα κι αν η Κροατία κέρδιζε το Βέλγιο. Ωστόσο, ο Καναδάς μείωσε σε μια ανύποπτη φάση και με μεγάλη δόση τύχης. Ο Αντεκούγκμπι βρήκε χώρο από τα αριστερά για να κάνει την συρτή σέντρα, κι η παρέμβαση του Αγκέρντ όχι μόνο δεν καθάρισε τη φάση, αλλά οδήγησε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2 στο 40′. Μετά από δύο 90λεπτα χωρίς να δεχτεί γκολ, το Μαρόκο είδε την εστία του να παραβιάζεται από έναν δικό του παίκτη. Ο Εν Νεσίρι πέτυχε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως ο Αγκέρντ που ήταν εκτεθειμένος επηρέαζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.

Γύρισε τον διακόπτη στο δεύτερο ημίχρονο ο Καναδάς, ψάχνοντας απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης. Ο Χόιλετ πάσαρε στον Ντέιβις, όμως αυτός δεν μπόρεσε να βρει στόχο στο 58′. Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο πίεζε ο Καναδάς, με τους Μαροκινούς να μη δείχνουν διάθεση να ψάξουν το τρίτο γκολ. Οι Βορειοαμερικανοί έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 72′. Ο νεοεισελθών Χάτσινσον πήρε την κεφαλιά από κόρνερ αλλά νικήθηκε από το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζόνστον φάνηκε πως θα έβαζε ένα εύκολο γκολ, αλλά τελικά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Μπόνο. Από τότε δεν άλλαξε κάτι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και το Μαρόκο πήρε τους τρεις βαθμούς. Σε συνδυασμό με το 0-0 της Κροατίας με το Βέλγιο, τα “λιοντάρια του Άτλαντα” πήραν την πρώτη θέση του 6ου ομίλου και θα παίξουν με τον δεύτερο του 5ου. Ο Καναδάς τερμάτισε στην τελευταία θέση τη διοργάνωση και χωρίς βαθμό, φτάνοντας τις έξι ήττες σε ισάριθμα ματς στην ιστορία του στο Μουντιάλ. Τελευταία φορά που το Μαρόκο έφτασε στους “16” του Μουντιάλ ήταν το 1986. Τότε είχε συναντήσει τη Δυτική Γερμανία και αποκλείστηκε με σκορ 1-0, με τις πιθανότητες να αντιμετωπίσει και φέτος τους Γερμανούς να είναι αρκετές.

Η ταυτότητα του αγώνα

Σκόρερ: Αγκέρντ (αυτογκόλ 41’) / Ζιγές (4’), Εν Νεσίρι (23’)

Κίτρινες: Χόιλετ, Οσόριο, Αντεκούγκμπι, Βιτόρια / –

Διαιτητής: Ράφαελ Κλάους (Βραζιλία)

Καναδάς (4-4-2, Τζον Χέρντμαν): Μπόργιαν – Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγμπι (61’ Κονέ) – Ντέιβις, Οσόριο (65’ Λαρέγια), Κέι (60’ Χάτσινσον), Μπιουκάναν – Χόιλετ (76’ Γουόδερσπουν), Λάριν (60’ Ντέιβιντ)

Μαρόκο (4-3-3, Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο – Χακίμι (85’ Τζαμπράνε), Αγκέρντ, Σάις, Μαζραουί – Ουναΐ (77’ Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπίρι (65’ Αμάλα) – Ζίγες (76’ Αμντάλα), Μπουφάλ (65’ Αμπντουχλάλ), Εν Νεσίρι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις