Τυνησία – Γαλλία 1-0: Άγγιξε το θαύμα αλλά δεν τα κατάφερε

Τυνησία - Γαλλία 1-0: Άγγιξε το θαύμα αλλά δεν τα κατάφερε

Η Τυνησία επικράτησε της Γαλλίας, αγγίζοντας το θαύμα αλλά η νίκη της Αυστραλίας την άφησε έξω.

Η Τυνησία πέτυχε μία παλικαρίσια νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ του Καζρί ωστόσο η νίκη της Αυστραλίας στο άλλο ματς τις στέρησε όποιες ελπίδες πρόκρισης είχε, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό ως τρίτη με τέσσερις βαθμούς. Εξαιρετική εικόνα στον σημερινό αγώνα, εξάφανισαν τον αντίπαλο για 65 λεπτά, στο τέλος κράτησαν το μηδέν και τελικά πήραν ένα σπουδαίο (πρώτη κόντρα στους ευρωπαίους) αλλά άχρηστο επί της ουσίας τρίποντο.

Tο ματς: 

Η Τυνησία ήταν αρκετά καλύτερη στο πρώτο μέρος, μπαίνοντας δυνατά. Πέτυχε ένα γκολ αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ με τον Γκαντρί να είναι οριακά εκτεθειμένος. Η συνέχεια ήταν παρόμοια, με συχνές επισκέψεις των Βορειοαφρικανών στην εστία του Μαντατά και σχεδόν καθολική υπεροχή στον χώρο του κέντρου.

Αυτή η υπεροχή μετουσιώθηκε σε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Καζρί με ωραία ενέργεια άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η είσοδος των ΕΜπαπέ, Γκριεζμάν και Ντεμπελέ τόνωσε την επιθετικότητα της Γαλλίας που έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 82’ με τον Ντεμπελέ (απέκρουσε ο Νταχμέν), στο 85’ με τον Ραμπιό (κεφαλιά άουτ), στο 88’ με τον Μπαπέ και στο 90’ με τον Κόλο Μουανί (αποκρούσεις Νταχμέν), αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ.

Στο 90’+8’ ο Γκριεζμάν σκόραρε, ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τον διαιτητή Μάθιου Κόνγκερ να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Παρόλα αυτά κλήθηκε από το VAR για να ελέγξει το γκολ του άσου της Ατλέτικο Μαδρίτης, κρίνοντας εντέλει έπειτα από on field review, πως ήταν οφσάιντ με αποτέλεσμα να το ακυρώσει.

Η ταυτότητα του αγώνα: 

Τυνησία – Γαλλία 1-0

Σκόρερ: Καζρί 58′

Κίτρινες: Κεσχρίντα 28′

Διαιτητής: Κόνγκερ (Νέα Ζηλανδία)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τυνησία ( 3-4-3, Τζαλέλ Καντρί): Νταχμέν, Ταλμπί, Μεριά, Γκαντρί, Μααλούλ, Λεϊντουνί, Σκίρι, Μπρον, Κεσχρίντα, Σλιμανέ (83’ Αμπντί), Ρομντάν (74’ Σαλαλί), Καζρί (60’ λ.τρ. Τζεμπάλι).

Γαλλία ( 4-2-3-1, Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63’ Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79’ Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73’ Γκριεζμάν), Βερετού (63’ Ραμπιό), Κομάν (63’ Μπαπέ), Κόλο Μουανί.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις