Αυστραλία – Δανία 1-0: Έκπληξη οι Αυστραλοί, απογοήτευση οι Δανοί

Αυστραλία - Δανία 1-0:  Έκπληξη οι Αυστραλοί, απογοήτευση οι Δανοί

Εκτός Μουντιάλ οι Δανοί, αφού ηττήθηκαν με 1-0 από την Αυστραλία η οποία είναι στους «16».

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη έλαβε χώρα πριν από λίγο με τα «καγκουρό» να κερδίζουν την Δανία και να προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Δυνατά μπήκαν οι Σκανδιναβοί στην αναμέτρηση και πολιόρκησαν σκληρά τα πρώτα 20 λεπτά τους Αυστραλούς.  Ουσιαστικά όμως δεν απείλησε πολύ, παρά μόνο με το σουτ του Γένσεν στο 11’. Η πρώτη ευκαιρία για τα «καγκουρό» ήρθε στο 22’, όμως το σου το Μαγκρι δεν ανησύχησε τον Σμάιχελ.

Η συνέχεια στο πρώτο μέρος δεν είχε κάτι άλλο άξιο αναφοράς, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται.

Στην επανάληψη η Αυστραλία ήταν αυτή που πήρε τα ηνία του αγώνα και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, άνοιξε το σκορ με γκολ του Λέκι.  Ο Αυστραλός επιθετικός βρέθηκε σε φάση αντεπίθεσης μόνος του απέναντι σε δύο Δανούς, και αφού έκανε διαδοχικές προσποιήσεις εκτέλεσε με το αριστερό τον Σμάιχελ για το 1-0 και το δικό του 14ο γκολ με το εθνόσημο! Τα «Καγκουρό» έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 67’, όταν ο Μπέχιτς με υπέροχη ατομική ενέργεια έφτασε απέναντι στον Δανό τερματοφύλακα αλλά η διπλή κόντρα εν τέλει δεν τον βοήθησε. Τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στον Ντόλμπεργκ αλλά ο VAR υπέδειξε σε θέση οφσαίντ τον επιθετικό της Νις.

Από εκεί και πέρα οι τυπικά φιλοξενούμενοι, είχαν ολοκληρωτικά την κατοχή της μπάλας, χωρίς και πάλι να μπορέσουν να απειλήσουν, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει του Αυστραλούς να πανηγυρίζουν έξαλλα την νίκη τους, που τους στέλνει στην φάση των «16».

Η ταυτότητα του αγώνα

Αυστραλία – Δανία  1-0

Σκόρερ:  Λέκι (60’)

Κίτρινες: Μπέχιτς (4’ ), Ντέγκενεκ (57’)/ Ρόμπερτ Σκοβ (75’)

Διαιτητής:  Μουσταφά Γκορμπάλ

Αυστραλία (4-4-2 Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν,-  Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς – Λέκι (Χρούστιτς 89’), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (Μπακούς 46’)- Ντιουκ (Μακλάρεν 82’), Μακγκρί ( Ράιτ 74’)

Δανία (4-3-3 Κάσπερ Γιούλμαν): Σμάιχελ, Ρ. – Κρίστενσεν (Μπαχ 46’), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μάλε (Κορνέλιους 70’) – Χέιμπιεργκ, Γένσεν (Νταμσγκαρντ 59’),  Σκοβ Όλσεν – (Ρόμπερτ Σκοβ 70’ ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (Ντόλμπεργκ 59’)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις