Νεϊμαρ: «Ο Κασεμίρο είναι ο καλύτερος μέσος στο κόσμο»

Νεϊμαρ: «Ο Κασεμίρο είναι ο καλύτερος μέσος στο κόσμο»

Ο αγαπημένος των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κασεμίρο, χαρακτηρίστηκε ως «ο καλύτερος μέσος στον κόσμο» από τον Νεϊμάρ.

Ο 30χρονος πέτυχε ένα εντυπωσιακό νικητήριο γκολ στην επιτυχία της χώρας του με 1-0 επί της Ελβετίας το βράδυ της Δευτέρας για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της Βραζιλίας στις νοκ άουτ φάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το υπέροχο τελείωμα του Κασεμίρο στο 83ο λεπτό χειροκροτήθηκε από μια ομάδα παρευρισκόμενων Βραζιλιάνων παλαίμαχων αστέρων και πρώην νικητών του τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων των Καφού, Κακά, Ρομπέτο Κάρλος και του ασύγκριτου Ρονάλντο.

Ο Νεϊμάρ, παρακολουθούσε τη δράση από μακριά, ενώ ανάρρωνε από τραυματισμό στον αστράγαλο που υπέστη την πρώτη αγωνιστική.

Ο απών αστέρας της Βραζιλίας ήταν σαφώς ενθουσιασμένος, κρίνοντας από αυτό το tweet: «Ο Κασεμίρο είναι ο καλύτερος μέσος στον κόσμο εδώ και πολύ καιρό».

Αργότερα, ο προπονητής της Βραζιλίας Τίτε ρωτήθηκε για τη γνώμη του σχετικά με τον ισχυρισμό του Νεϊμάρ και δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει: «Ως συνήθεια, σέβομαι πάντα τις απόψεις. Συνήθως δεν σχολιάζω, αλλά θα επιτρέψω στον εαυτό μου να το κάνει σήμερα. Συμφωνώ!»

Ο βοηθός του Τίτε, Σέζαρ Σαμπάιο, ο οποίος έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, πρόσθεσε: «Ο Κασεμίρο κινείται μπροστά από την πίσω τετράδα και λειτουργεί ως πρώτη γραμμή άμυνας. Μπορεί επίσης να σουτάρει από μεσαίες αποστάσεις, κάτι που κάνει σημαντική διαφορά σε αυτή τη θέση».

Με τυπικό τρόπο, ο Καζεμίρο έσπευσε να υποβαθμίσει το γκολ και την επιρροή του όταν μίλησε στα ΜΜΕ μετά τη νίκη επί της Ελβετίας.

«Σκόραρα αλλά είναι σημαντικό να έχω βοηθήσει όλη την ομάδα. Όταν κερδίζουμε, κερδίζουμε μαζί, όταν χάνουμε, χάνουμε μαζί. Δεν αλλάζει τη νοοτροπία μου. Αυτός είναι ένας όμιλος, η εθνική Βραζιλίας ως παίκτες, πρέπει να παίξουμε ως ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να πάρουμε τον τίτλο».

Ερωτηθείς για τον ρόλο του στην ομάδα, ο μέσος της Γιουνάιτεντ είπε: «Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι ο πρώτος μου στόχος είναι να στηρίξω την ομάδα και να φέρω ισορροπία. Πρέπει να στηρίξω τους παίκτες στην άμυνα και να «σβήσω φωτιές» όπου κι αν βρίσκονται.

«Όταν παίζεις εναντίον ενός αμυντικού αντιπάλου, πρέπει να νιώθουμε τι συμβαίνει. Το πρώτο μου καθήκον είναι η άμυνα, αλλά αν υπάρχει η ευκαιρία να πάρω τη σέντρα στο γκολ, αυτό μπορεί να είναι επίσης σημαντικό».

Ο Καζεμίρο πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι το 6ο γκολ του για τη Βραζιλία.

Το παιχνίδι του Καζεμίρο με αριθμούς εναντίον Της Ελβετίας:

85% ακρίβεια πάσας
61 αγγίγματα
41 πάσες ολοκληρώθηκαν
4 αναχαιτίσεις
2/3 μακρινές μπάλες ολοκληρώθηκε
1 γκολ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις