Ο Λίνεκερ αποθεώνει τον Τάιλερ Άνταμς

Ο Λίνεκερ αποθεώνει τον Τάιλερ Άνταμς

Ο Γκάρι Λίνεκερ αντέδρασε στην απάντηση του μέσου της Λιντς Τάιλερ Άνταμς σε μια δύσκολη ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κατάρ.

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, υπάρχουν πάντα μερικοί παίκτες που τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας με τις εμφανίσεις τους και ο Τάιλερ Άνταμς είναι ένας από αυτούς.

Αφού ανακηρύχθηκε αρχηγός της αμερικανικής ομάδας του Γκρεγκ Μπερχάλτερ, οι εμφανίσεις του και ο τρόπος που συμπεριφέρεται εντυπωσιάζει πολλούς.

Το Ιράν αντιμετωπίζει σήμερα τις ΗΠΑ σε ένα κρίσιμο play-off για να αποφασίσει ποιος θα βγει από το δεύτερο όμιλο, καθώς καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τα ιστορικά γεωπολιτικά ζητήματα μεταξύ των δύο εθνών δεν είναι πιθανό να παίξουν κάποιο ρόλο, αλλά ο Άνταμς βρέθηκε σε άβολη θέση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από τον αγώνα, όταν μίλησε σε Ιρανούς δημοσιογράφους, καθώς πρόφερε λανθασμένα το Ιράν, για να επικριθεί στη συνέχεια για αυτό.

Στη συνέχεια, ο Άνταμς ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με την εκπροσώπηση των ΗΠΑ ως αρχηγού όταν η χώρα έχει ιστορικά ζητήματα ρατσισμού με τους μαύρους, στην οποία έδωσε αυτή τη μετρημένη απάντηση.:

«Ζητώ συγγνώμη για την κακή προφορά της χώρας σας. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν διακρίσεις όπου κι αν πάτε.

«Ένα πράγμα που έχω μάθει, ειδικά από το να ζω στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και να πρέπει να ταιριάξω σε διαφορετικούς πολιτισμούς και να αφομοιωθώ σε διαφορετικούς πολιτισμούς είναι ότι στις ΗΠΑ, συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο κάθε μέρα.

«Μεγαλώνοντας για μένα, μεγάλωσα σε μια λευκή οικογένεια με προφανώς αφροαμερικανική κληρονομιά και υπόβαθρο. Έτσι είχα λίγο διαφορετικές κουλτούρες και ήμουν πολύ, πολύ εύκολα σε θέση να αφομοιωθώ σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

«Δεν έχουν όλοι αυτό, αυτή την ευκολία και την ικανότητα να το κάνουν αυτό και προφανώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να κατανοήσουν και μέσω της εκπαίδευσης, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό – όπως μόλις με εκπαιδεύσατε τώρα στην προφορά της χώρας σας. Είναι μια διαδικασία νομίζω, αρκεί να βλέπεις πρόοδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η απάντησή του απέσπασε σημαντικούς επαίνους, δείχνοντας την ηγετική του ποιότητα μέσα από μια ηρεμία που πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην είχαν προσφέρει όταν αντιμετώπιζαν μια τέτοια ερώτηση.

Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ στο Twitter:

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις