Στίβος: Στη Warner Bros τα δικαιώματα του παγκοσμίου του 2023

Tόκιο 2020: Mαθημένοι στα δύσκολα οι Έλληνες αθλητές

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως αποφάσισε να μπει δυναμικά στο χώρο του στίβου κάνοντας ευρωπαϊκή επένδυση που θα απογειώσει το προϊόν.

Ότι ο στίβος είναι ιδιαίτερα ελκυστικό τηλεοπτικό προϊόν είναι γεγονός. Ότι ήταν θέμα χρόνου να μπουν στο παιχνίδι και οι παγκόσμιοι κολοσσοί επίσης γνωστό και έτσι τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Ευρώπη κατέληξαν στην Warner Bros.

Η αρχή θα γίνει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 το οποίο θα μεταδοθεί από τις πλατφόρμες της Warner Bros στην Ευρώπη, που είναι ο Eurosport 1 και 2, η εφαρμογή του Eurosport καθώς και η πλατφόρμα του Descovery +.

Η συμφωνία αφορά 45 χώρες τις Ευρώπης, με τις σκανδιναβικές (Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία) να έχουν μείνει εκτός γιατί έχουν άλλο καθεστώς.

Η Warner Bros θα εφαρμόσει το αμερικάνικο μοντέλο και δε θα περιοριστεί στη μετάδοση των αγώνων μόνο. Θα υπάρχει storytelling όλο το χρόνο, επικεντρωμένο στους παγκόσμιους σούπερ σταρ, βαδίζοντας το δρόμο που χάραξε η Liberty Media με τη Φόρμουλα 1.

Να σημειωθεί ότι ο αμερικάνικος κολοσσός δεν αγόρασε την αποκλειστικότητα καθώς οι αγώνες θα παίξουν και στην ελεύθερη τηλεόραση. Από ελληνικής πλευράς η ΕΡΤ πάντα παρούσα στα παγκόσμια πρωταθλήματα, αναμένεται να κλείσει τη συμφωνία για να προβληθούν οι αγώνες και στην ελεύθερη τηλεόραση.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις