Μπερχάλτερ: «Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου, όχι πολιτικός »

Μπερχάλτερ: «Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου, όχι πολιτικός »

Στη συνέντευξη Τύπου στο εθνικό συνεδριακό κέντρο του Κατάρ, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με το Ιράν

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ!

Μόνο ποδοσφαιρικές δεν ήταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην συνέντευξη τύπου του Γκρεγκ Μπερχάλτερ με τις ερωτήσεις για σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν και για την αλλαγή της σημαίας του Ιράν από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ να κυριαρχούν.

Επανέλαβε πολλές φορές απολογούμενος ότι ο ίδιος και οι παίκτες «δεν είχαν ιδέα για το τι ανέβασε η ομοσπονδία  ποδοσφαίρου των ΗΠΑ», κάτι που η ομοσπονδία ανέφερε ως δήλωση υποστήριξης του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν, και την οποία αργότερα απέσυρε εν μέσω αντιδράσεων.

Κάποια στιγμή, ο Μπερχάλτερ είπε: «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, για λογαριασμό μας, είναι να ζητήσουμε συγγνώμη εκ μέρους των παικτών και του προσωπικού. Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου». Όμως οι ερωτήσεις δεν σταμάτησαν.
Τον ρώτησαν γιατί τα άτομα με ιρανικό διαβατήριο δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, γιατί δεν είπε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ «να αποσύρει τον στρατιωτικό της στόλο από τον Περσικό Κόλπο», δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που δεν μοιάζει με καμία που είχε συναντήσει ο προπονητής των ΗΠΑ.

Στην τελευταία ερώτηση της συνέντευξης Τύπου, ένας Ιρανός δημοσιογράφος έθεσε μια ερώτηση που είχε μόλις τεθεί πριν από λίγα λεπτά, σχετικά με τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.
Ο Μπέρχαλτερ, λίγο εξοργισμένος, απάντησε: «Ναι, όπως είπα δύο ερωτήσεις προηγουμένως, θυμάμαι το παιχνίδι, σχολίασα το παιχνίδι. Μπορώ μόνο να επαναλάβω ότι οι παίκτες και το προσωπικό δεν γνώριζαν τίποτα για το τι δημοσιεύτηκε.»
Ο Μπερχάλτερ συνέχισε και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στο γήπεδο, όχι έξω από αυτό.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις