Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: Ο Φερνάντεζ «καθάρισε» για την Πορτογαλία

Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: Ο Φερνάντεζ «καθάρισε» για την Πορτογαλία

Ο Πορτογάλος μέσος πήρε από το χέρι τη χώρα του και με δύο δικά του γκολ, έδωσε τη νίκη και την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ.

Στο τελευταίο παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ η Πορτογαλία κέρδισε με 2-0 την Ουρουγουάη. Ξεκίνησαν δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο, αλλά κυρίως με μακρινά σουτ. Η Πορτογαλία ήταν λίγο καλύτερη, αλλά την μεγάλη φάση είχε η Ουρουγουάη με τον Μπεντακούρ να πλασάρει, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα κράτησε το μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Πορτογαλία δεν άφησε περιθώρια και με δύο προσωπικά γκολ του Φερνάντες πήρε τη νίκη και εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.

Το ματς

Πορτογαλία και Ουρουγουάη μπήκαν δυναμικά στον αγώνα, αλλά και με άγχος. Προσπαθήσαν στα πρώτα 20 λεπτά να απειλήσουν, αλλά κυρίως έκαναν σουτ εκτός περιοχής. Οι Πορτογάλοι ανέβηκαν στο γήπεδο, φτιάχνοντας μόνο μια φάση στο 29′ με την κεφαλιά του Φερνάντες που μπλόκαρε εύκολα ο Ρότσετ και μέχρι εκεί. Τη μεγάλη φάση του ημιχρόνου είχε η Ουρουγουάη με τον Μπεντακούρ στο 32’, όπου με ατομική ενέργεια μπήκε στη περιοχή, πλάσαρε με τον Ντιόγκο Κόστα να του λέει όχι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πορτογαλία κράτησε να ηνία του αγώνα προσπαθώντας να βρει το γκολ. Έτσι στο 54’ ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε μια σέντρα-σουτ, ο Ρονάλντο πήδηξε για την κεφαλιά, δεν βρίσκει την μπάλα, αλλά είναι αρκετό για να μπερδέψει τον Ρότσετ και να καταλήξει στα δίκτυα για το 1-0. Υπήρξε ένα κενό διάστημα δίχως φάσεις από τις δύο ομάδες, μέχρι 75’ με τον Γκόμεζ να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ και να τραντάζει το αριστερό δοκάρι της Πορτογαλίας. Μετά από αυτή τη φάση και τις αλλαγές που έκανε η Ουρουγουάη ανέβηκε και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Πρώτα στο 78’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στον Σουάρεζ, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βαλβέρδε έβγαλε τετ-α-τετ από διαγώνια θέση τον Αρασκαέτα, προσπάθησε να την σκάψει πάνω από τον Κόστα, αλλά απέτυχε και μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας. Όσο προσπαθούσε η Ουρουγουάη να βάλει ένα γκολ, η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι στο 90+3’ μέσω VAR για χέρι του Χιμένες, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φερνάντεζ κάνοντας το τελικό 2-0, όπου εκτός από τη νίκη της έδωσε και την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ. Βέβαια στο 90+8’ και στο 90+9’ ο Φερνάντες έφτασε κοντά στο χατ-τρικ, αλλά το ένα το εξουδετέρωσε ο Ρότσετ και το άλλο βρήκε στο δοκάρι.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0

Σκόρερ: Φερνάντεζ 54’, (π) 90+3’

Κίτρινες: Νέβες 38’, Φέλιξ 77’, Ντίας 89’/ Μπεντακούρ 8’, Ολιβέρα 44’

Διαιτητής: Αλιρέζα Φαγάνι (Ιράν)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (4-3-1-2, Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα – Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (Γκερέιρο 42’) – Νέβες (Λεάο 69’), Μπερνάρντο Σίλβα, Καρβάλιο (Παλίνια 82’) -Φερνάντες – Φέλιξ (Νιούνες 82’), Ρονάλντο (Ράμος 82’).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (3-5-2, Ντιέγκο Αλόνσο): Ροτσέτ – Χιμένες, Γκοντίν (Πελίστρι 62’), Κοάτες – Βαρέλα, Ολιβέρα (Βίνια 86’), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (Αρασκαέτα 62’) – Νούνιες (Γκόμεζ 72’), Καβάνι (Σουάρεζ 73’).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις