Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3: Επικράτησαν σε ματς-ροντέο οι Γκανέζοι

Νότια Κορέα - Γκάνα 2-3: Επικράτησαν σε ματς-ροντέο οι Γκανέζοι

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουντούς (δύο γκολ), η Γκάνα πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο, ενώ οι Κορεάτες έμειναν στον έναν.

Σε ματς-θρίλερ με πέντε γκολ, επιστροφή της Νότιας Κορέας από το 2-0 και πολλές ευκαιρίες ειδικά από πλευράς Ασιατών, η Γκάνα νίκησε με 3-2 τη Νότια Κορέα και πάει για «τελικό» πρόκρισης με την Ουρουγουάη.

Το ματς

Με τρομερή ορμή μπήκε στο ματς η Νότια Κορέα και είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 18 λεπτά οι Ασιάτες είχαν κερδίσει οκτώ κόρνερ, ωστόσο χωρίς να τα εκμεταλλευτούν. Και εκεί που το μομέντουμ έδειχνε Νότια Κορέα, ήρθε η ανατροπή. Στο 24′ ο Σαλισού εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση σην άμυνα των Ασιατών και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στους Αφρικανούς.

Το 1-0 έκοψε… τα φτερά στη Νότια Κορέα και έδωσε αέρα στην Γκάνα που κατάφερε να φθάσει στο 2ο γκολ στο 34′ με τον Κούντους. Οι Αφρικανοί κατάφεραν να κυκλοφορήσουν εξαιρετικά την μπάλα, ο Αγιού σέντραρε με τον Κούντους με κεφαλιά να κάνει το 2-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο πρώτο τέταρτο του β’ μέρους, όμως, όλα άλλαξαν. Στο 53′ ο Τσο έστειλε προμήνυμα γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Στο 58′ μείωσε σε 2-1 και στο 60′ ισοφάρισε σε 2-2 με ισάριθες κεφαλιές στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας.

Η Νότια Κορέα δεν τα παράτησε. Δεν απογοητύτηκε. Έβγαλε αντίδραση και στο 84′ άγγιξε το 3-3 με σουτ του Τζιν-Σου. Οι Ασιάτες ασκούσαν ασφυκτική πίεση στην Γκάνα που με πολυπρόσωπη άμυνα προσπαθούσε να κρατήσει με νύχια και με δόντια το σκορ.

Και μετά το 90′ ξεκίνησε η πολιορκία. Η Νότια Κορέα έκλεισε στα καρέ της την Γκάνα που αμυνόταν μαζικά και στο 90+5′ ο Ζίγκι χρειάστηκε να κατεβάσει ρολά στο σουτ του σκόρερ Τσο για να κρατήσει το 3-2 και τη μεγάλη νίκη για την Γκάνα. Το σκορ έμελλε να μην αλλάξει με την Γκάνα να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη σε ένα ματς που μετά το 55′ έγινε ροντέο και εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3

Σκόρερ: Τσο Γκουέ Σουνγκ (58’,61’) / Σαλίσου (24’), Κουντούς (34’,69’)

Κίτρινες: Τζουνγκ Γου-Γιούνγκ, Κιμ Γιούνγκ Γκβον / Αμαρτέι, Λαμπτέι

Διατητής: Άντονι Τέϊλορ (Αγγλία)

Νότια Κορέα (4-2-3-1, Πάουλο Μπέντο): Κιμ Σεούνγκ-Γκιού – Κιμ Μουν Χουάν, Κιμ Μιν Τζάε(90’+2’ Κβον Κιουνγκ Βον), Κιμ Γιούνγκ Γκβον, Κιμ Τζιν Σου – Χουάνγκ Ιν Μπεόμ, Τζουνγκ Γου Γιούνγκ(78’ Χουάνγκ Ουι Τζο) – Κβον Τσανγκ Χουν(57’ Λι Κανγκ Ιν), Τζέονγκ Γου Γέονγκ(46’ Να Σανγκ Χο), Σον Χέουνγκ Μιν – Τσο Γκουέ Σουνγκ

Γκάνα (4-2-3-1, Ότο Άντο): Ζιγκί – Λαμπτέι(78’ Οντόι), Αμαρτέι, Σαλίσου, Μενσά(88’ Μπαμπά) – Παρτέϊ, Αμπντούλ Σαμέντ – Κουντούς(83’ Τζικού), Αγιού Α.(78’ Κιερέ), Αγιού Τζ.(78’ Σουλεμανά) – Γουίλιαμς

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις