Κροατία – Καναδάς 4-1: Πλεονέκτημα για τους Κροάτες, αποχαιρετούν οι Καναδοί

Κροατία - Καναδάς 4-1: Πλεονέκτημα για τους Κροάτες, αποχαιρετούν οι Καναδοί

Θρίαμβος για την Κροατία στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ, καθώς επικράτησε με το ευρύ 4-1 του Καναδά και ανέβηκε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Καναδά φαίνεται πως “ξύπνησαν” τους παίκτες της Κροατίας, οι οποίοι με εξαιρετική εμφάνιση επικράτησαν με 4-1 και έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς μαζί με το Μαρόκο. Πρώτο γκολ στην ιστορία του σε Μουντιάλ πέτυχε ο Καναδάς, ο οποίος όμως μένει εκτός συνέχειας.

Το ματς

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε για τους απλούς θεατές, και δη για τους Καναδούς η αναμέτρηση, καθώς οι Βορειοαμερικανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Σε μια ταχύτατη αντεπίθεση ο Μπιουκάναν έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Αλφόνσο Ντέιβις πάτησε δυνατά και υψώθηκε για την κεφαλιά με την οποία νίκησε τον Λιβάκοβιτς. Αυτό ήταν το γρηγορότερο γκολ στη φετινή διοργάνωση και το πρώτο του Καναδά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από τέσσερα ματς που έμεινε στο μηδέν. Οι Καναδοί προσπάθησαν να ρίξουν το τέμπο και έδωσαν την μπάλα στην Κροατία, η οποία δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας. Ο Λιβάγια έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της ομάδας του στο 22′, όταν το σουτ του μέσα από την περιοχή σταμάτησε πάνω στον Μπόργιαν. Τέσσερα λεπτά μετά ο Κράμαριτς βρήκε δίχτυα με ωραία ενέργεια, όμως ο Μάρκο Λιβάγια που τον τροφοδότησε ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε. Στο 35′ ο Λιβάγια απείλησε και πάλι, με τον Μπόργιαν να είναι ξανά εκεί σε σουτ του πρώην επιθετικού της ΑΕΚ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κράμαριτς πέτυχε την ισοφάριση. Η Κροατία επιτέθηκε από τα αριστερά, με τον Πέρισιτς να περνά εξαιρετική κάθετη πάσα στον Κράμαριτς κι αυτός δε λάθεψε για να πετύχει το 1-1. Η υπεροχή των Κροατών ήταν εμφανής και η ευρωπαϊκή ομάδα έφτασε στην ανατροπή πριν το ημίχρονο. Ο Λιβάγια χρίστηκε σκόρερ στο 44′ με άψογο τελείωμα με το δεξί στη δεξιά γωνία του Μπόργιαν έπειτα από πάσα του Γιουράνοβιτς.

Η αναγκαστική αλλαγή του Εουστάκιο στο ημίχρονο έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Καναδά στον χώρο του κέντρου, όπου η Κροατία κυριάρχησε απόλυτα. Ο Οσόριο απείλησε για πρώτη φορά μετά το γκολ του με σουτ έξω από την περιοχή στο 49′, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Ο Καναδάς προσπάθησε να πιέσει και να επιτεθεί για να βρει το τέρμα της ισοφάρισης, όμως άφησε μεγάλα κενά στα μετόπισθεν τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Κροατία. Στο 54′ ο Κόβασιτς βρέθηκε κοντά στο γκολ, όταν σούταρε στη δεξιά πλευρά της εστίας αλλά ο Μπόργιαν απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Κράμαριτς “χτύπησε” ξανά στο 70′ για το 3-1 της Κροατίας με το οποίο πήρε μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη. Ο επιθετικός της Χόφενχαϊμ έκανε άψογο κοντρόλ μετά από σέντρα ακριβείας του Πέρισιτς από τα αριστερά και τελείωσε τη φάση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου Μπόργιαν.

Εκεί ο Καναδάς φάνηκε να μην μπορεί να αντιδράσει, με την Κροατία να συνεχίζει να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ. Δύο φορές βρέθηκε κοντά στο 4-1 στο 79′, με τους Πέρισιτς και Μπρόζοβιτς να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον γκολκίπερ του Ερυθρού Αστέρα. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Μάγερ, που εύκολα σκόραρε μπροστά από την εστία μετά από πάσα του Όρσιτς, με τους δύο παίκτες να φεύγουν ολομόναχοι στην αντεπίθεση. Η νίκη αυτό το ευρύ σκορ έφερε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου τους Κροάτες, σε ισοβαθμία με τους Μαροκινούς και στο +1 από τους Βέλγους. Έτσι, η Κροατία, το Μαρόκο και το Βέλγιο θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για την πρόκριση στους “16”, στα παιχνίδια Κροατία – Βέλγιο και Καναδάς – Μαρόκο. Ο Καναδάς από την πλευρά του έχει αποκλειστεί ήδη από την επόμενη φάση, καθώς ξεκίνησε με δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Κροατία – Καναδάς 4-1

Σκόρερ: Κράμαριτς (36’, 70’), Λιβάγια (44’), Μάγερ (90+4’) / Ντέιβις (2’)

Κίτρινες: Λόβρεν, Μόντριτς / Μπιουκάναν, Μίλερ

Διαιτητής: Αντρές Ματίας Ματόντε Καμπρέρας (Ουρουγουάη)

Κροατία (4-3-3, Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μόντριτς (86’ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς (86’ Μάγερ) – Κράμαριτς (72’ Βλάσιτς), Πέρισιτς (86’ Όρσιτς), Λιβάγια (60’ Πέτκοβιτς)

Καναδάς (4-4-2, Τζον Χέρντμαν): Μπόργιαν – Τζόνστοουν, Βιτόρια, Μίλερ, Λαρέγια (62’ Χόιλετ) – Μπιουκάναν, Χάτσινσον (72’ Αντεκούγκμπι), Εουστάκιο (46’ Κονέ), Ντέιβις – Λάριν (46’ Οσόριο), Ντέιβιντ (72’ Καβαλίνι)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις