Αργεντινή – Μεξικό 2-0 : «Ζωντανή» χάρη στον Μέσι

Αργεντινή - Μεξικό 2-0 : «Ζωντανή» χάρη στον Μέσι

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι η Αργεντινή επικράτησε του Μεξικού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Μουντιάλ του Κατάρ.

Το ματς

Η ποιότητα του πρώτου μέρους της αναμέτρησης ήταν κατά πολύ κατώτερη του μετρίου. Οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά σκληρά (στα όρια του αντιαθλητικού) με την Αργεντινή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να απειλούν την εστία του Οτσόα. Οι Μεξικανοί αμύνονταν εξαιρετικά, έκλεισαν τους διαδρόμους παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κάποια αντεπίθεση ώστε να κάνουν «ζημιά» στην Αργεντινή. Μοναδική εξαίρεση ένα απευθείας φάουλ του Βέγκα στο 45′ που μάζεψε ο Μαρτίνεζ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους ήταν παρόμοιο με το πρώτο. Η Αργεντινή κυκλοφορούσε τη μπάλα, το Μεξικό αμυνόταν μαζικά χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει απειλητικό. Η «αλμπισελέστε» έλυσε το γόρδιο δεσμό της με τον συνήθη ύποπτο. Ο Λίο Μέσι με ένα πανέμορφο συρτό σουτ έξω από την περιοχή και έκανε το 1-0 στο 64′. Αυτό ήταν το 2ο γκολ του σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν στη διοργάνωση. Η ομάδα του Σκαλόνι είχε τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση και «κλείδωσε» τη νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο (87′) με ένα υπέροχο σουτ του Φερνάντες ο οποίος έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Οτσόα για το 2-0. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Αργεντινούς να παίρνουν μία πολύ μεγάλη νίκη-«ανάσα» και να μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Αργεντινή – Μεξικό

Σκόρερ: 64′ Μέσι, Φερνάντες 87′

Κίτρινες: 43′ Μοντιέλ / 22′ Αραούχο, 50′ Γκουτιέρεζ, 66′ Ερέρα, 89′ Αλβαράδο

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Αργεντινή (4-2-3-1, Λιονέλ Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνεζ – Μοντιέλ (Μολινά 63′), Οταμέντι, Λ.Μαρτίνες, Ακούνια – Ντε Πολ, Ροντρίγκες (57′ Φερνάντες) – Ντι Μαρία (69′ Παλάσιος), Μέσι, ΜακΆλιστερ (69′ Ρομέρο) – Λαουτάρο (Αλβάρεζ 63′)

Μεξικό (3-5-2, Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο): Οτσόα – Μόντες, Αραούχο, Μορένο – Αλβάρες (66′ Χιμένεθ), Ερέρα, Γκουαρδάδο (42′ Γκουτιέρες), Τσάβες, Γκαγιάρδο – Λοσάνο (73′ Αλβαράδο), Βέγκα (66′ Αντούνα)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις