Τυνησία – Αυστραλία 0-1: Ο Ντιούκ έδωσε ανάσα πρόκρισης στα «καγκουρό»

Τυνησία - Αυστραλία 0-1: Ο Ντιούκ έδωσε ανάσα πρόκρισης στα «καγκουρό»

Η Αυστραλία με ήρωα τον Ντιουκ επικράτησε με 1-0 της Τυνησίας και συνεχίζει να πιστεύει στην πρόκριση

Η Αυστραλία χρειάστηκε μόλις ένα γκολ για να πάρει μία σπουδαία νίκη κόντρα στην Τυνησία. Ο Ντιουκ με κεφαλιά στο 23ο λεπτό «υπέγραψε» την πρώτη νίκη των «καγκουρό» έπειτα από δώδεκα χρόνια σε τελική φάση, βάζοντας την ομάδα του σε θέση να έχει ακόμα πίστη για την πρόκριση.

Το ματς

Μετά από ένα «αναγνωριστικό» δεκάλεπτο, με την Αυστραλία να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, τα «καγκουρό» άνοιξαν το σκορ. Στο 23ο λεπτό, ο Γκούντγουϊν σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μπρον και πήρε ιδανική τροχιά για το κεφάλι του Ντιούκ, ο οποίος με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν είδαμε κάποια σπουδαία στιγμή, ωστόσο ο Ντρέγκερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη, οι Αφρικανοί προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση, όμως οι Αυστραλοί, κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς και να μην απειληθούν ιδιαίτερα. Στο 71ο λεπτό, ο Λέκι απέτυχε να βρει την μπάλα, όντας σε πλεονεκτική θέση, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μσακνί «υποχρέωσε» σε εξαιρετική απόκρουση τον Ράϊαν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι Τυνήσιοι πίεσαν «ασφυκτικά», χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς δεν έβγαλαν κάποια μεγάλη ευκαιρία με την Αυστραλία να φεύγει με το τρίποντο από τον αγώνα

Η ταυτότητα του αγώνα.

Σκόρερ: Ντιούκ 23′

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)
Κίτρινες : Λαϊντουνί, Αμπντί, Σασί

Συνθέσεις:
Τυνησία ( 3-4-3, Τζαλέλ Καντρί): Νταμέν, Μπρον (73` Κεχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντράγκερ (46` Σάσι), Σκίρι, Λαϊντουνί (67` Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73` Κενίσι), Μσακνί.

Αυστραλία ( 4-3-3, Γκράχαμ Αρνολντ): Ράϊαν, Κάρατσιτς (75` Ντεγκενέκ), Ρόουλς, Σουτάρ, Μπέχιτς, ΜακΓκρι (64` Χρούστιτς), Μούϊ, Ιρβάϊν, Λέκι (85` Μπακούς), Ντιουκ (64` ΜακΛάρεν), Γκούντγουϊν (85` Μαμπίλ).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις