Β’ όμιλος: Τα σενάρια πρόκρισης στη φάση των 16

Β' όμιλος: Τα σενάρια πρόκρισης στη φάση των 16

Ο όμιλος είναι ανοιχτός και όλες οι ομάδες μπορούν να προκριθούν

Η δεύτερη αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ ολοκληρώθηκε, με το Ιράν να παίρνει τη νίκη με 2-0 επί της Ουαλίας σκοράροντας και τα δύο γκολ του στις καθυστερήσεις και την Αγγλία να έρχεται ισόπαλη 0-0 με τις ΗΠΑ σε ένα ισορροπημένο ματς με την Αμερική να είναι λίγο καλύτερη.

Πλέον, η Αγγλία είναι μόνη πρώτη έχοντας 4 βαθμούς, όμως αυτό δεν της εξασφαλίζει την πρόκριση, με το Ιράν να καταδιώκει την ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχοντας 3 βαθμούς, τις ΗΠΑ να έχουν συγκεντρώσει 2 πόντους και την Ουαλία να έχει 1.

Θυμίζουμε τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωσης ισοβαθμίας:

  1. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  3. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  4. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  7. Κλήρωση

Αγγλία

Οι 4 βαθμοί την φέρνουν σε θέση ισχύος και ακόμα και με ισοπαλία με την Ουαλία παίρνει την πρόκριση και κατά πάσα πιθανότητα και την πρώτη θέση.

Ιράν

Με νίκη επί των ΗΠΑ εξασφαλίζει την παρουσία της στους 16. Αν φέρει ισοπαλία, κρατάει τους Αμερικανούς από κάτω, όμως σε αυτή την περίπτωση δεν θέλει νίκη της Ουαλίας επί της Αγγλίας, ώστε να μην παιχτεί η πρόκριση στα κριτήρια ισοβαθμίας.

ΗΠΑ

Νίκη με το Ιράν, πολύ απλά.

Ουαλία

Χρειάζεται μόνο νίκη στο ντέρμπι με την Αγγλία και ισοπαλία στο Ιράν – ΗΠΑ, ώστε να ισοβαθμίσει στους 4 βαθμούς με το Ιράν και να μετρήσει ο συντελεστής της (θα υπερισχύσει στη διαφορά γκολ)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις