Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: «Υπερηχητική» πρεμιέρα για τους Ισπανούς

Ισπανία - Κόστα Ρίκα 7-0: «Υπερηχητική» πρεμιέρα για τους Ισπανούς

Εντυπωσιακοί οι Ισπανοί «σκόρπισαν» την παθητική Κόστα Ρίκα με 7-0 στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ισπανία υποψιασμένη από τις εκπλήξεις των τελευταίων ημερών δεν αντιμετώπισε κανέναν πρόβλημα από την αδύναμη Κόστα Ρίκα επικρατώντας της με 7-0. Οι Κοσταρικανοί τελείωσαν το παιχνίδι χωρίς τελική προσπάθεια.

Οι παίκτες του Ενρίκε ξεκίνησαν με μεγάλη επιθετικότητα τον αγώνα και μόλις στο 5′ o Όλμο έχασε τεράστια ευκαιρία αστοχώντας ολομόναχος απέναντι από τον Νάβας, μετά από καταπληκτική μπαλιά του Πέδρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ξανά ο Πέδρι έβγαλε σε θέση βολής τον Ασένσιο που αστόχησε. Στο 11′ όμως η τελική πάσα ανήκε στο Γκάβι και ο Όλμο έκανε το 1-0 με την Ισπανία να είναι η απόλυτη κυρίαρχος. Στο 21′ η Φούρια Ρόχα έκανε απλοποίησε τα πράγματα με τον να σκοράρει ένα φοβερό γκολ με τη μια μετά από γύρισμα του Άλμπα από τα αριστερά. Στο 29′ ο Ντουάρτε υπέπεσε σε παράβαση μέσα στην περιοχή της ομάδας του σε βάρος του Άλμπα με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Φεράν Τόρες ανέλαβε την εκτέλεση και τριπλασίασε πολύ γρήγορα τα τέρματα της ομάδας του. Ένα πέναλτι το οποίο ήταν το 18ο των Ισπανών στην διοργάνωση, έχοντας κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι στην ιστορία των Μουντιάλ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις με τους Κοσταρικανούς να μην μπορούν να ξεφύγουν από τον παθητικότατο ρόλο τους. Η κυριαρχία της Ισπανίας στο Α’ μέρος έσπασε και ρεκόρ. Οι 537 ολοκληρωμένες πάσες της Ισπανίας στο πρώτο ημίχρονο του ματς είναι οι περισσότερες που έχει μετρήσει ομάδα σε πρώτο μέρος στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς με την ίδια κατάσταση. Ισπανία επίθεση, Κόστα Ρίκα μαζική άμυνα. Στο 54′ ο εφιάλτης των αμερικανών συνεχίστηκε με το 4-0 από τον Φεράν Τόρες. Κακή αντίδραση από την άμυνα της Κόστα Ρίκα, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα το εκμεταλλεύεται και σκοράρει από κοντά. Στο 62′ ο Μοράτα που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι αστόχησε με σουτ εντός περιοχής. Το παιχνίδι κυλούσε για ένα δεκάλεπτο χωρίς φάσεις με την Ισπανία να έχει τον έλεγχο μέχρι το 75′. Ο Μοράτα στην αρχή της φάσης νικήθηκε από τον Νάβας και λίγο αργότερα ο Γκάβι πέτυχε ένα πανέμορφο για το 5-0. Με αυτό το γκολ ο Γκάβι σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ μετά τον Πελέ και τον Μεξικανό, Ρόσας. Στο 90′ ο Σολέρ της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε το 6-0 με την Ισπανία να κάνει την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της στα Παγκόσμια Κύπελλα. Ο εφιάλτης δεν τελείωσε εκεί για την ομάδα του Κέιλορ Νάβας. Στο 90+2 ο Μοράτα «άνοιξε» και αυτός με την σειρά του λογαριασμό στο Μουντιάλ, νικώντας τον Νάβας με πλάσε μέσα από την περιοχή.

 

 

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0

Σκόρερ: Όλμο (10′), Ασένσιο (21′), Τόρες (31′, 54′), Γκάβι (74′), Σολέρ (90′), Μοράτα (90’+2)

Κίτρινες: – / Κάλβο

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αμπντουλά (ΗΑΕ)

Ισπανία (4-3-3, Λουίς Ενρίκε) : Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Ρόντρι, Λαπόρτε , Άλμπα (64′ Μπαλντε) – Μπουσκέτς (64′ Κόκε), Γκάβι, Πέδρι (57′ Σολέρ) – Τόρες (57′ Μοράτα), Όλμο, Ασένσιο (69′ Γουίλιαμς)

Κόστα Ρίκα (4-4-2, Σουάρεζ) : Νάβας – Ντουάρτε, Οβιέδο (82′ Ματαρίτα), Κάλβο, Μαρτίνες (46′ Γουάστον) – Φούλερ, Μπόργκες (72′ Αγκιλέρα), Μπένετ (61′ Ρουίθ), Τεχέδα – Κοντρέρας (61′ Ζαμόρα), Κάμπελ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις