Τίτε: «Όνειρο η κατάκτηση του Μουντιάλ»

Τίτε: «Όνειρο η κατάκτηση του Μουντιάλ»

Ο Τίτε στη συνέντευξη τύπου τόνισε πως η πίεση είναι φυσιολογικέ σε αυτό το επίπεδο και πως για όλη την ομάδα η κατάκτηση του Μουντιάλ είναι ένα όνειρο.

Ο προπονητής της Βραζιλίας, Τίτε, υποστήριξε στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα επί της Σερβίας την Πέμπτη (24/11) πως η ομάδα δεν έχει πρόβλημα με τον τίτλο του φαβορί και πιστεύει ότι οι παίκτες του μπορούν να διαχειριστούν την πίεση. «Η πίεση είναι φυσιολογική. Η Βραζιλία έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στο ποδόσφαιρο και με αυτή την κληρονομιά έρχεται πάντα η πίεση. Έχουμε μερικούς από τους παίκτες που προσελκύουν τη μεγαλύτερη προσοχή των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, οπότε το αντιμετωπίζουμε φυσιολογικά είναι το όνειρό μας να κερδίσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πίεση είναι αναπόφευκτη».

Επίσης, ο Τίτε τόνισε πως για το ότι έχει 20 χρόνια να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο η Βραζιλία ευθύνεται μόνο για τα τελευταία τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της, όπου έχασε στα προημιτελικά από το Βέλγιο στη Ρωσία το 2018.

«Στη Ρωσία είχαμε μόνο δύο χρόνια για να φτιάξουμε την ομάδα. Τώρα είναι διαφορετικό γιατί είχα την ευκαιρία να φτιάξω την ομάδα όπως ήθελα», είπε ο Τίτε.

«Γι’ αυτό το συναίσθημά μου σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια. Δεν είμαι τόσο νευρικός γιατί έχει γίνει όλη η δουλειά.»

Ο Τίτε δεν αποκάλυψε την ενδεκάδα ομάδας του, με το μεγαλύτερο ερωτηματικό να περιβάλλει τον Βινίσιους Τζούνιορ.

Ο 22χρονος σημείωσε το γκολ της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League εναντίον της Λίβερπουλ, και τερμάτισε όγδοος στην κατάταξη για την «Χρυσή Μπάλα» τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι αυτά θα του εξασφαλίσουν μια θέση στην αρχική ενδεκάδα κόντρα στη Σερβία, με τον Τίτε να μην αποκαλύπτει αν θα παρουσιάσει δίδυμο τον Φρεντ με τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κασεμίρο για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή ή θα εμφανίσει τον Βινίσιους μπροστά δίπλα στους Νεϊμάρ, Ριτσάρλισον και Ραφίνια.

«Έχουμε τρία μοντέλα και θα προσαρμοστούμε ανάλογα σε κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε. Όλοι οι παίκτες το γνωρίζουν», τόνισε ο Τίτε.

«Εγώ ως προπονητής, πρέπει να έχω την ικανότητα να αποκτήσω τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε παίκτη. Ο Βινίσιους είναι ένας από τους παίκτες στην επίθεση, που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο στους συλλόγους τους. Τώρα είναι η δουλειά μου να τους βάλω στο σχέδιό μου».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις