Μαρόκο – Κροατία 0-0: Δίκαιη ισοπαλία και όλα ανοιχτά

Μαρόκο - Κροατία 0-0: Δίκαιη ισοπαλία και όλα ανοιχτά

Μαρόκο και Κροατία "κόλλησαν" στη λευκή ισοπαλία για την πρώτη αγωνιστική και αφήνουν θολό το τοπίο όσον αφορά την πρόκριση στον έκτο όμιλο.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ Μαρόκο και Κροατίας στην πρεμιέρα του έκτου ομίλου του Μουντιάλ, στο «Al Bayt Stadium» της πόλης Αλ Κορ. Μέχρι στιγμής, το παιχνίδι θέτει υποψηφιότητα για χειρότερο της διοργάνωσης, καθώς έγιναν ελάχιστες καλές φάσεις.

Το ματς

Η Κροατία μπήκε με διάθεση να διατηρήσει την κατοχή και να επιβάλλει την κυριαρχία της, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια φάση στο πρώτο τέταρτο. Πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού στο 17′, με τον Πέρισιτς να εκμεταλλεύεται λάθος του Μαζραουί και να σουτάρει από απόσταση στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι Μαροκινοί είχαν την πρώτη τους ευκαιρία με φάουλ που κέρδισε κοντά στην περιοχή ο Χακίμι, όμως ο Ζίγες δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα από το τείχος. Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 44ο λεπτό, με τον Βλάσιτς να μην καταφέρνει να νικήσει τον Μπόνο με προβολή μέσα στη μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα του Σόσα από την αριστερή πλευρά. Λίγο αργότερα οι Κροάτες απείλησαν ξανά με άστοχο σουτ του Μόντριτς έξω από την περιοχή μετά από μπέρδεμα στην άμυνα των Μαροκινών.

Μεγαλύτερη διάθεση για να πιέσουν και να διεκδικήσουν το γκολ έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μαρόκο, χωρίς όμως να αλλάξει δραματικά η εικόνα της αναμέτρησης. Καλή ευκαιρία, την πρώτη τους στο ματς, έχασαν οι Αφρικανοί με κεφαλιά του Μαζραουί από κοντά που απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς στο 51ο λεπτό. Ο δεξιός μπακ της Μπάγερν (αγωνίστηκε στα αριστερά) αποχώρησε τραυματίας στο 60′, με τον πρώην παίκτη του Βόλου Ατίγιατ-Αλάχ να παίρνει τη θέση του. Αυτή ήταν η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή της αναμέτρησης, μετά από αυτήν του Βλάσιτς στο ημίχρονο, με τον Πάσαλιτς να τον αντικαθιστά. Προσπάθησαν μέχρι το τέλος κι οι δύο ομάδες να βρουν το γκολ, όμως περισσότερο φάνηκαν να ενδιαφέρονται να μη δεχτούν γκολ, οδηγώντας το παιχνίδι σε μια αναπόφευκτη λευκή ισοπαλία. Το αποτέλεσμα αυτό δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τη διεκδίκηση της πρόκρισης για Μαρόκο και Κροατία, επομένως τα ματς με Καναδά και Βέλγιο είναι που θα κρίνουν ποια θα τερματίσει ψηλότερα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Μαρόκο – Κροατία 0-0

Κίτρινες: Άμραμπατ / –

Διαιτητής: Φερνάντο Ραπαλίνι (Αργεντινή)

Μαρόκο (4-3-3, Ουαλίντ Ρεγκραγκουί): Μπόνο – Χακίμι, Αγκέρντ, Σάις, Μαζραουί (60′ Ατίγιατ-Αλάχ) – Ουναΐ (81′ Σαμπίρι), Άμραμπατ, Άμαλα – Ζίγες, Μπουφάλ (65′ Εζ Αμπντέ), Εν Νεσίρι (81′ Χαμντάλα)

Κροατία (4-3-3, Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς (79′ Μάγερ) – Βλάσιτς (46′ Πάσαλιτς), Πέρισιτς (90′ Όρσιτς), Κράμαριτς (71′ Λιβάγια)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις