Να γιατί κατέρρευσε ο ΑΝΤ1+! Στο ανοιχτό κανάλι σήμερα οι μεταδόσεις

Να γιατί κατέρρευσε ο ΑΝΤ1+! Στο ανοιχτό κανάλι σήμερα οι μεταδόσεις

Δεν θα περάσει… αναίμακτα τα όσα συνέβησαν στον ΑΝΤ1 με το φιάσκο των μεταδόσεων του Μουντιάλ από τον ΑΝΤ1. Και εγείρονται και πολλά, πολλά ερωτήματα.

Όπως, το πώς ένα κανάλι απέκτησε μια τόσο σημαντική διοργάνωση προς μετάδοση με κανάλι που ΘΑ έφτιαχνε, μελλοντικά: τον Μάιο του 2021 που έγινε ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεν είχε λανσαριστεί ακόμη ο ΑΝΤ1+, η over the top υπηρεσία του ΑΝΤ1 ήταν… στα σπάργανα.

Επίσης, φυσικά και υπάρχουν προβλήματα στο streaming, ειδικά όταν η ταυτόχρονη ζήτηση είναι απρόσμενα μεγάλη: Netflix, Disney+, ενίοτε ακόμη και οι δικές μας, Nova (μέσω EON TV) και Cosmote TV έχουν τα θεματάκια τους αλλά ουδέποτε παρουσιάστηκαν τόσο σοβαρά τεχνικά προβλήματα σε over the top μετάδοση. Δεν γνώριζαν στον ΑΝΤ1 ότι προτού ξεκινήσει ένα ματς, χιλιάδες θα ανοίξουν ταυτόχρονα να συντονιστούν; Και μωρό παιδί το γνωρίζει. Και τούτο είναι ατάκα από τις πολλαπλές χθεσινές συσκέψεις στο κανάλι.

Πέρα από τις μεταδόσεις και τη λογική γκρίνια, έως… υβρεολόγιο, των τηλεθεατών, ελλοχεύει ο κίνδυνος τεράστιας οικονομικής ζημιάς λόγω της μη προβολής των διαφημίσεων που είχαν κλείσει στη μετάδοση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον «ανοιχτό» ΑΝΤ1. Και είχαν κλειστεί διαφημιστικά πακέτα και για το Μουντιάλ και για τα προγράμματα του ΑΝΤ1: τώρα που οι μεταδόσεις πάνε στο ελεύθερο κανάλι, κάποιοι θα… ριχθούν. Και δεν θα μείνει έτσι.

«Το μεγαλύτερο φιάσκο στη ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης» ήταν η ατάκα στελέχους της διαφημιστικής αγοράς που μετείχε σε χορηγικά πακέτα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όσο για το Μακεδονία TV; Και δεν είναι πανελλαδικής εμβέλειας, και δεν υποστηρίζει τις full HD μεταδόσεις (και η εικόνα μέσω δορυφόρου από τα γήπεδα του Κατάρ είναι high definition) και ενοχλούνται τα υπόλοιπα κανάλια, κάνοντας λόγω για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το λιγότερο είναι οι συνδρομές του ΑΝΤ1+ που, όπως μας λένε, θα επιστραφούν.

ΥΓ. Για το τεχνικό του θέματος, κάνουμε quote ανάρτηση γνώστη από το εξαιρετικό φόρουμ του avclub«Το ANT1+ χρησιμοποιεί το cloudfront της AWS ως CDN. Το cloudfront ως προϊόν της AWS δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τεχνικά μιλώντας, έστω πως το πρόβλημα τους ήταν το AWS και το cloudfront θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αντικαταστήσουν το CDN τους με ένα άλλο -akamai, google, να ζητήσουν CDN capacity μέσα στους παρόχους κλπ. Αυτό δείχνει απίστευτη ανοργανωσιά. Δεν νοείται να προβάλεις Παγκόσμιο και να μην κάνεις load testing. Δεν νοείται επίσης να προβάλεις συνδρομητικά, αθλητικό περιεχόμενο με 4Mbit bitrate».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις