Δεν στηρίζουν το Μουντιάλ του Κατάρ οι Γερμανοί

Δεν στηρίζουν το Μουντιάλ του Κατάρ οι Γερμανοί

Μεγάλο μέρος των Γερμανών έχει δείξει την αδιαφορία του για το φετινό Μουντιάλ, σε σύγκριση με αυτό του 2018 στη Ρωσία.

Η πρεμιέρα του Μουντιάλ είχε αρκετά χαμηλή απήχηση στο γερμανικό κοινό, με τους τηλεθεατές να μειώνονται… δραματικά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη μετάδοση του αγώνα του Κατάρ εναντίον του Εκουαδόρ από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF παρακολούθησαν χθες 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές (μερίδιο αγοράς 28,2%), ενώ την τελετή έναρξης παρακολούθησαν 5,43 εκατομμύρια τηλεθεατές (μερίδιο αγοράς 26,3%).

Την μετάδοση της πρεμιέρας του Μουντιάλ το 2018 από τη Ρωσία είχαν, αντιθέτως, παρακολουθήσει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια τηλεθεατές, με το μερίδιο αγοράς να φθάνει το 52%.

Η χθεσινή εικόνα έρχεται να επιβεβαιώσει τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με τα οποία μόνο το 18% των Γερμανών σκοπεύει να παρακολουθήσει «τόσους αγώνες όσους και στις προηγούμενες διοργανώσεις». Επιπλέον, στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν ταξιδέψει μόλις 35.000 Γερμανοί, ενώ το 2018 στη Γερμανία είχαν πωληθεί περισσότερα από 62.000 εισιτήρια για τους αγώνες στη Ρωσία.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις