Ο άνθρωπος που έσπασε το αήττητο της Αργεντινής

Ο άνθρωπος που έσπασε το αήττητο της Αργεντινής

Λίγοι γνώριζαν μέχρι πρότινος τον προπονητή της Σαουδικής Αραβίας, Ερβ Ρενέ. Οι επιτυχίες του όμως μιλούν από μόνες τους.

Η Σαουδική Αραβία σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με τη νίκη της στην πρεμιέρα επί της Αργεντινής, ενός από τα φαβορί της διοργάνωσης, με 2-1. Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι πως η νίκη αυτή ήρθε δίκαια και με καλό ποδόσφαιρο κι απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη εδώ και 36 ματς. Το αποτέλεσμα αυτό δε θα μπορούσε να μην είναι έργο του προπονητή της Ερβέ Ρενάρ.

Ο Ρενάρ σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει μανατζάρει την Ζάμπια (2008-10), την Ακτή Ελεφαντοστού (2014-15) και το Μαρόκο (2016-19) πριν αναλάβει την Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο του 2019. Με τις δύο πρώτες αναδείχθηκε πρωταθλητής Αφρικής, ενώ με με το Μαρόκο έφτασε στα τελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια.

Μπορεί οι σύλλογοι στους οποίους βρέθηκε προπονητής να μην είναι υψηλού επιπέδου (εκτός από τη Λιλ στην οποία απέτυχε), αλλά ο Ρενάρ μοιάζει να είναι “ειδικός” όσον αφορά τη διαχείριση “μικρών” εθνικών ομάδων.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις