Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2: Το πρώτο «μπαμ» έγινε

Αργεντινή - Σαουδική Αραβία 1-2: Το πρώτο «μπαμ» έγινε

Τεράστια νίκη για τους Σαουδάραβες με 1-2 και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στους τραγικούς Αργεντίνους.

H πρώτη τεράστια έκπληξη του Μουντιάλ είναι γεγονός με τους τρομερούς Σαουδάραβες να παίρνουν τεράστια νίκη με 1-2 με ανατροπή στο δεύτερο μέρος κόντρα στους αγνώριστους Αργεντίνους. Η Αργεντινή προηγήθηκε με τον Μέσι μόλις στο 10′ αλλά η Σαουδική Αραβία απάντησε με γκολ των Αλ Σεχρί στο 48’και Αλ Νταουσάρι στο 53′. Η Αργεντινή, η οποία δεν είχε χάσει σε 36 σερί διεθνείς αγώνες, θα πρέπει τώρα να αγωνιστεί στα δύο τελευταία ματς των ομίλων της για να αποφύγει τον αποκλεισμό.

Το ματς

Η Σαουδική Αραβία πραγματοποίησε τη πρώτη τεράστια έκπληξη  του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022 νικώντας ένα εκ των μεγάλων φαβορί της διοργάνωσης Αργεντινή.

Ο Μέσι είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 10′ με ένα ψύχραιμο πέναλτι και μάλιστα η Αργεντινή κατάφερε και σκόραρε άλλες τρεις φορές πριν το σφύριγμα του ημιχρόνου, με τους Μέσι και Λαουτάρο δύο φορές- με όλες να αποκλείονται για οφσάιντ – με τη συνέχεια να προμηνύεται ανάλογη.

Τα πράγματα δε ξεκίνησαν καλά στο δεύτερο μέρος με την Σαουδική Αραβία να τιμωρεί τη χαλαρότητα των Λατινοαμερικάνων. Ο Σάλεχ Αλ Σεχρί νίκησε τον Μαρτίνεθ με την ψυχρολουσία για την Αργεντινή να μη σταματά εκεί.

Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, ο Σάλεμ Αλ Νταουσάρι πέτυχε ένα από τα γκολ της διοργάνωσης για να δώσει στους Σαουδάραβες το προβάδισμα. Αναμενόμενα οι Σαουδάραβες μπήκαν στα καρέ τους με τους Αργεντίνους να κάνουν επιθέσεις κατά κύματα. Μια εξαιρετική απόκρουση από κοντινή απόσταση από τον Μοχάμεντ Αλ-Οβαΐς διατήρησε το προβάδισμα του αουτσάιντερ και η «Αλμπισελέστε» δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά για το υπόλοιπο αυτού του εκπληκτικού αγώνα.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2

Σκόρερ: Μέσι 10′ (πέναλτι)/ Αλ Σεχρί 48′, Αλ Νταουσάρι 53′

Κίτρινες: Αλ Μαλκί 67′, Αλ Μπουλαχί 75′, Αλ Νταουσάρι 79′, Αμπντουλχαμίντ 82′, Αλ Αμπέντ 88′, Αλ-Οβαΐς 90’+2′

Διαιτητής: Σλάβκο Βίνσιτς (Σλοβενία)

Aργεντινή (4-3-3, Σεμπαστιάν Σκαλόνι): Μαρτίνεζ – Μολίνα, Ρομέρο (Φερνάντες 59′), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (Μάρκος Ακούνια 71′)- Ντε Πολ, Παρέδες (Αλβάρες 59′), Πάπου Γκόμες (Λισάντρο Μαρτίνες 59′) – Ντι Μαρία, Μέσι, Λαουτάρο
Σαουδική Αραβία (4-2-3-1, Ερβέ Ρενάρ): Αλ-Οβαΐς – Αμπντουλχαμίντ, Ταμπακτί, Αλ Μπολεαχί, Αλ Σαχράνι (Αλ Μπρεΐκ 90’+10′) – Κανό, Αλ Μαλκί – Αλ Σεχρί (Αλ Γκανάμ), Αλ Φάραζ (Αλ Αμπέντ 45′ (Αλ Αμρί 89′)), Αλ Νταουσάρι – Αλ Μπουραϊκάν (Ασίρι 88′)
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις