H FIFA απειλεί με κυρώσεις όσους φορέσουν το πολύχρωμο περιβραχιόνιο

H FIFA απειλεί με κυρώσεις όσους φορέσουν το πολύχρωμο περιβραχιόνιο

Η FIFA έστειλε ανακοίνωση στις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες πως θα τιμωρήσει όσους φορέσουν το πολύχρωμο περιβραχιόνιο

Η FIFA έχει καταστήσει με όλους τους πιθανούς αλλά και απίθανους όρους σαφές το γεγονός πως δεν θα δεχθεί καμία παρανομία ή καταπάτηση των νόμων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Κατάρ. Ένας από αυτούς είναι βέβαια και η απαγόρευση κάθε σημαίας και ένδειξης υποστήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η οποία δεν έχει σχεδόν κανένα δικαίωμα στην αραβική χώρα.

Οι ευρωπαϊκές ομάδες ξεκίνησαν καμπάνια και θέλησαν οι αρχηγοί τους να φορέσουν πολύχρωμα περιβραχιόνια ως δείγμα υποστήριξης. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν φαίνεται να αρέσει ιδιαίτερα στην διοργανώτρια αρχή που απείλησε μέσω ανακοίνωσης τις ομοσπονδίες που θα το κάνουν αυτό με κυρώσεις.

Συγκεκριμένα οι αρχηγοί των ομάδων που θα το πράξουν αυτό θα δέχονται κίτρινη κάρτα (υπήρξαν και φήμες περί αποβολής τους) αφού θα θεωρείται κάτι ανεπίτρεπτο στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης υπήρξαν δημοσιεύματα περί τιμωρίας συγκεκριμένων παικτών αλλά τελικά δεν φαίνεται πως θα ισχύσουν και οι ποινές θα περιοριστούν στις κάρτες ή στις παρατηρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η FIFA έβγαλε παρόμοια περιβραχιόνια με συνθήματα κατά του ρατσισμού αλλά χωρίς βέβαια το χρώμα του ουράνιου τόξου πάνω τους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις