Κατάρ – Εκουαδόρ 0-2: «Λάτιν» πάρτι στην πρεμιέρα με σούπερ Βαλένσια

Scorakias

Το Εκουαδόρ επικράτησε άνετα στην πρεμιέρα του Κατάρ, έχοντας σε μεγάλο βράδυ τον Ένερ Βαλένσια που σημείωσε τα δύο γκολ της νίκης

Το Εκουαδόρ επικράτησε του Κατάρ με 2-0 στο εναρκτήριο παιχνίδι του φετινού Μουντιάλ, με τον Ένερ Βαλένσια να… κάνει πάρτι σημειώνοντας τα δύο τέρματα που ουσιαστικά έκριναν την νίκη. Πολύ πιο συμπαγής εμφάνιση από τους «Λατινοαμερικάνους» που εμφάνισαν όλα τα προβλήματα του αντιπάλου, παίζοντας… όσο χρειαστεί. Κάκιστη εμφάνιση από τους διοργανωτές που έχουν πολλά θέματα να λύσουν ενόψει της συνέχειας.

Το ματς

Το Εκουαδόρ ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα με πατημένο το γκάζι. Οι Λατινοαμερικάνοι με αυτοπεποίθηση και ηρεμία προσέγγισε τον αγώνα, παίρνοντας από τις αρχές του πρώτου μέρους τον έλεγχο του αγώνα. Ο Ένερ Βαλένσια σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Αλσέμπ, αλλά ακυρώθηκε οριακά ως οφσάιντ.

Ο επιθετικός της Φενερμπαχτσέ πάτησε ξανά με αξιώσεις την περιοχή, κερδίζοντας πέναλτι από τον κίπερ του αντιπάλου. Η εμπειρία του δεν του επέτρεψε… να λαθέψει και άνοιξε με άνεση το σκορ από τα έντεκα μέτρα.

Λίγο αργότερα ήρθε και δεύτερο χτύπημα από τον ίδιο. Η κακή αμυντική λειτουργία των διοργανωτών έδωσε το δικαίωμα στους Λατινοαμερικάνους να κλέψουν την μπάλα και ο Πρεσιάδο έβγαλε μία σέντρα ακριβείας στον Βαλένσια, ο οποίος σκόραρε ξανά με ωραία κεφαλιά για το 2-0, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε έως το τέλος του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 2-0.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ισημερινό να απειλεί με μακρινό σουτ του Πλάτα αλλά τον τερματοφύλακα του Κατάρ να αντιδρά καλά και να διώχνει την μπάλα, στο 54ο λεπτό. Έπρεπε να φτάσουμε στο 62ο λεπτό για να κάνει μια ευκαιρία το Κατάρ, με τον Μιγκέλ να παίρνει κεφαλιά από ευνοϊκό σημείο αλλά επί της ουσίας να μην απειλεί.

Το παιχνίδι όσο κυλούσε, το «σκότωνε» το Εκουαδόρ, διατηρώντας με άνεση που είχε αποκτήσει από το πρώτο μέρος. Το παιχνίδι δεν είχε άλλες συγκινήσεις και οι Λατινοαμερικάνοι έφυγαν με ένα άνετο τρίποντο.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Κατάρ – Εκουαδόρ 0-2

Σκόρερ: 16′, 31′ Βαλένσια

Κίτρινες: Αλ Σιμπ, Αλμοέζ Αλί, Μπουντιάφ / Καισέδο, Μέντες

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Κατάρ (3-4-3, Φέλιξ Σάντσες):  Αλσέμπ – Μιγκέλ, Χασάν, Αχμέντ, Χισάμ –  Κούκι, Χατέμ, Αλχάιντος (Γουάντ 72′) –  Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλί (Μουντάρι 72′)

Εκουαδόρ (4-4-2, Γκουστάβο Αλβάρο) : Γκαλίντες –  Τόρες, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν, Πρεσιάδο – Ιμπάρα (Σαρμιέντο 68′), Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (Φράνκο 90′) – Εστράδα (Ροντρίγκες 90′), Βαλένσια (Σιφουέντες  77′)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις