Μια ματιά στις τρεις γυναίκες διαιτητές του Μουντιάλ

Μια ματιά στις τρεις γυναίκες διαιτητές του Μουντιάλ

Ακόμη μια καινοτομία για το Μουντιάλ του Κατάρ, αυτή τη φορά στο χώρο της διαιτησίας με τρεις γυναίκες να βρίσκονται ανάμεσα στους 36 διαιτητές.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Κατάρ 2022, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τις διοργανώσεις του στις 20 Νοεμβρίου, θα παρακολουθήσει τη συμμετοχή τριών γυναικών στη διαιτησία αγώνων για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά.

Η Γαλλίδα Στέφανι Φράπαρτ, ο Γιοσίμι Γιαμασίτα της Ιαπωνίας και η Σαλίμα Μουκανσάνγκα της Ρουάντα έχουν επιλεγεί σε μια λίστα που περιλαμβάνει 36 διαιτητές που ανακοινώθηκε από τη FIFA στον διαιτητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Κατάρ 2022, την ίδια στιγμή, τρεις άλλες γυναίκες θα συμμετάσχουν ως βοηθοί διαιτητές, δηλαδή η Βραζιλιάνα Νόιζα Πακ, η Κάρεν Ντίαζ Μεντίνα του Μεξικού και η Κάθριν Νέσμπιτ από τις ΗΠΑ, αφού απέδειξαν την αξία τους στη διαιτησία παιχνιδιών, η οποία προηγουμένως διατηρήθηκε αποκλειστικά για άνδρες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA, Πιερ Λουίτζι Κολίνα, δήλωσε σε ομιλία του για το θέμα : «Επιβεβαιώνουμε σαφώς ότι η ποιότητα έχει σημασία για εμάς, όχι το φύλο». Η 38χρονη Γαλλίδα, Φραπάρτ, επιλέχθηκε ως διαιτητής αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τη ραγδαία άνοδό της στη διαιτησία ποδοσφαίρου στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα που διαχειρίστηκε αγώνα στην Πρώτη Κατηγορία της Γαλλίας το 2019. Επίσης, διαιτήτευσε την ίδια χρονιά, τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στη Γαλλία και τον τελικό του UEFA Super Cup του 2019 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, πριν οδηγήσει αγώνες στο Champions League του 2020 και στη συνέχεια στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας την περασμένη σεζόν.

Η 36χρονη Γιαμασίτα από την Ιαπωνία επιλέχθηκε αφού έκανε μια αξιοσημείωτη προβολή στην Ιαπωνία και έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε έναν αγώνα στο AFC Men’s Champions League του 2019 και προχώρησε στον επαγγελματικό κόσμο νωρίτερα φέτος, αφού εγκατέλειψε τη δουλειά της ως προπονήτρια φυσικής κατάστασης.

Η Ρουάντα Μουκανσάνγκα, 34 ετών, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής Ανδρών τον περασμένο Ιανουάριο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις