Προγνωστικά σνούκερ: Στήριξη στον Rocket

Προγνωστικά σνούκερ: Στήριξη στον Rocket

Ο Ρόνι Ο'Σάλιβαν έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο φετινό UK Championship. Σήμερα, όμως, έχει μπροστά του το πρώτο υψηλό εμπόδιο.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δείχνει έτοιμος να δικαιώσει τα προγνωστικά σνούκερ της περασμένης Παρασκευής. Όχι μόνο λόγω των άνετων νικών του επί του Μάθιου Στίβενς (6-2) και του Τζόου Γιουελόνγκ (6-0). Αλλά και επειδή τα πάντα μοιάζουν να περιστρέφονται γύρω από το πρόσωπό του.

Τι έκανε, τι δεν έκανε, τι είπε στο BBC, τι είπε στο Eurosport. Αν απάντησε στον τάδε, αν υπονόησε κάτι για τον δείνα. Αν εννοεί όσα λέει, αν παίζει mind games, αν απλώς κάνει πλάκα. Πάντοτε ο ιδιοφυής κύριος Ο’Σάλιβαν ήταν ο παίκτης που τραβούσε τα βλέμματα και έδινε τίτλους στα ΜΜΕ. Όμως αυτό το μονοπώλιο ενδιαφέροντος των τελευταίων εβδομάδων, είχαμε να το ζήσουμε αρκετά χρόνια. Τουλάχιστον από το 2018.

Και σαν να μην έφτανε ότι ο ίδιος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, βλέπει να πέφτουν… σαν τα κοτόπουλα οι περισσότεροι βασικοί αντίπαλοί του. Μετά τους Μαρκ Σέλμπι, Τζον Χίγκινς, Μαρκ Γουίλιαμς και Νιλ Ρόμπερτσον, που είχαν πει «αντίο» από τον πρώτο γύρο, χθες χαιρέτισε και ο φιναλίστ στο Champion of Champions, Τζαντ Τραμπ. Ο Σον Μέρφι έπιασε εξαιρετική απόδοση στα τρία τελευταία frames και μετέτρεψε πολύ γρήγορα το 3-5 σε 6-5!

Σήμερα στις 15:00, ωστόσο, ο Ο’Σάλιβαν δίνει το πρώτο σοβαρό τεστ. Διότι μπορεί ο Ντινγκ Τζουνχούι να έχει υποχωρήσει στο Νο 38 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν παύει όμως στη μέρα του να είναι δυνητικά παίκτης της πρώτης 16άδας. Το διαπιστώσαμε και στα δύο πρώτα παιχνίδια του στο Barbican και ιδίως χθες. Ο Τζέιμι Κλαρκ δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο άψογο all round παιχνίδι του 35χρονου Κινέζου, ο οποίος επικράτησε όσο εντυπωσιακά μαρτυρά το 6-1.

Mountial.gr – Το απόλυτο site για το Μουντιάλ 2022!

Προγνωστικά σνούκερ: Γιατί με τον Ρόνι

Έτσι, ο Ντινγκ κατεβαίνει με καλή ψυχολογία στο σημερινό ματς με τον νυν παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος ανέκαθεν του προκαλούσε δυσκολίες. Ελάχιστοι παίκτες υπερτερούν στο head-to-head έναντι του Ο’Σάλιβαν, όμως ο δικός του απολογισμός του παραείναι απογοητευτικός. Μάλιστα, πολλά απ’ αυτά τα παιχνίδια τα έχει χάσει στις λεπτομέρειες. Σαν να κόμπλαρε, από δέος για τον μεγάλο αντίπαλό του.

Οι φίλοι του σνούκερ θέλουν να δουν τον Ντινγκ να επιστρέφει στην κεντρική σκηνή. Μια νίκη σήμερα, θα ανοίξει τον δρόμο για τον πρώτο του βαθμολογούμενο τίτλο από το 2019. Τότε που είχε κατακτήσει αυτό το τουρνουά, το UK Championship, νικώντας μάλιστα και τον Ο’Σάλιβαν στη φάση των «16» (6-4). Μόνο με το τρόπαιο, άλλωστε, θα επιστρέψει στο top 16 και θα παίξει στο επερχόμενο Masters.

Η διαφορά είναι τότε, ο Rocket προσπαθούσε ακόμα να συνέλθει από την παταγώδη αποτυχία του στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τώρα, είναι ο κάτοχος του. Έχει κερδίσει ενδιάμεσα άλλα δύο σημαντικά τουρνουά (Hong Kong Masters και Champion of Champions) και παίζει όσο καλά και ώριμα όσο και ο 30χρονος εαυτός του. Έχει τον αέρα του πρώτου, του νικητή.

Επίσης, ο Ντινγκ δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του. Κι άλλες φορές το τελευταίο δωδεκάμηνο είχε αναλαμπές, αλλά κρατούσαν λίγο. Τώρα έχει κάνει περισσότερα βήματα προς τα εμπρός. Όμως, η υπέρβαση που πρέπει να κάνει σήμερα είναι μεγάλη.

Λόγω και της δέσμευσης απ’ το μακροχρόνιο, καταλήγουμε στη νίκη του Ο’Σάλιβαν με σχετικά ευρύ σκορ (έως 6-3). Θα ποντάρουμε, ωστόσο, να σημειώσει ο Ντινγκ το υψηλότερο break στο ματς. Μας βγήκε η αντίστοιχη στρατηγική στον τελικό του Champion of Champions και μάλιστα με maximum απ’ τον Τραμπ. Ο Κινέζος έχει τρία century και έντεκα (!) half century breaks στο τουρνουά. Με λίγη βοήθεια κι απ’ την τύχη, μπορεί να μας πληρώσει σ’ αυτό το ειδικό στοίχημα της Winmasters.

Μονό
15:00
Ντινγκ - Ο'Σάλιβαν
2 (-2,5)
2.05
BET: 15 units
Μονό
15:00
Ντινγκ - Ο'Σάλιβαν
Ντινγκ υψηλότερο break
2.23
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις