Προκαλεί και πάλι το Κατάρ με την υποδοχή του

Προκαλεί και πάλι το Κατάρ με την υποδοχή του

Νέο επεισόδιο στο Κατάρ, αυτή τη φορά με τηλεοπτικό συνεργείο από τη Δανία και τους άντρες ασφαλείας της διοργάνωσης.

Η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ δήλωσε ότι ζήτησε συγγνώμη αφού ένα τηλεοπτικό συνεργείο από τη Δανία απειλήθηκε από προσωπικό ασφαλείας ζωντανά στον αέρα καθώς μετέδιδε στην πρωτεύουσα Ντόχα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο δημοσιογράφος του TV2 Ράσμους Τάντχολτ μιλούσε στο πλαίσιο μιας ζωντανής μετάδοσης όταν τον πλησίασε το προσωπικό ασφαλείας με ένα αμαξίδιο γκολφ δίπλα στο ξενοδοχείο Chedi που άνοιξε πρόσφατα στο Πολιτιστικό Χωριό Katara. Στα πλάνα, τα οποία έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τάντχολτ φαίνεται να διαμαρτύρεται στους αξιωματούχους ασφαλείας, επιδεικνύοντας τη διαπίστευσή του πριν τους κατηγορήσει ότι ήθελανν να σπάσουν τον εξοπλισμό της κάμερας.

Μια δήλωση από την Ανώτατη Επιτροπή ανέφερε ότι το δανέζικο ραδιοτηλεοπτικό συνεργείο «διακόπηκε κατά λάθος» κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης. «Μετά την επιθεώρηση της έγκυρης διαπίστευσης τουρνουά και της άδειας κινηματογράφησης του πληρώματος, έγινε μια συγγνώμη στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα από την επιτόπια ασφάλεια πριν το πλήρωμα επαναλάβει τη δραστηριότητά του.

«Οι διοργανωτές του τουρνουά μίλησαν έκτοτε με τον δημοσιογράφο και εξέδωσαν μια συμβουλή προς όλους να σεβαστούν τις άδειες γυρισμάτων που ισχύουν για το τουρνουά». Ο Τάντχολτ φάνηκε επίσης στην κάμερα να ρωτά: «Προσκαλέσατε όλο τον κόσμο εδώ. Γιατί δεν μπορούμε να κινηματογραφήσουμε;».

Η απόφαση να δοθούν στο Κατάρ δικαιώματα φιλοξενίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 έχει αμαυρωθεί από διαμάχη – συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για διαφθορά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από 12 χρόνια. Ο τρόπος με τον οποίο η χώρα υποδοχής αντιμετωπίζει τους επισκέπτες εξετάζεται διεξοδικά.

Η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς συστάθηκε από την κυβέρνηση του Κατάρ για να σχεδιάσει και να προετοιμάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το τουρνουά ξεκινά την Κυριακή, καθώς το Κατάρ αντιμετωπίζει τον Ισημερινό στην πρεμιέρα του τουρνουά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις