Μέχρι τέλος του έτους η είσοδος των τριών νέων στοιχηματικών στην ελληνική αγορά

Μέχρι τέλος του έτους η είσοδος των τριών νέων στοιχηματικών στην ελληνική αγορά

Πριν κλείσει η φετινή χρονιά, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να εγκριθούν οι άδειες που έχουν αιτηθεί εδώ και μερικούς μήνες τρεις πάροχοι για τη διεξαγωγή τυχερ

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν η διαδικασία της αξιολόγησης από την Εθνική Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), βρίσκεται σε καλό δρόμο και καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν την εκπνοή του έτους.

Θυμίζουμε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2022, οι εταιρείες Brobet (γνωστή με το εμπορικό σήμα efbet), Elladix Ltd και Triton Greece Ltd υπέβαλαν αίτημα ενώπιον της ΕΕΕΠ για την χορήγηση αδειών Τύπου 1 και Τύπου 2. Να σημειωθεί ότι η άδεια Τύπου 1 αφορά σε εξουσιοδότηση για αθλητικό στοίχημα ενώ η αδειοδότηση Τύπου 2 επιτρέπει στον πάροχο να φιλοξενεί και να διεξάγει διαδικτυακά παιχνίδια καζίνο.

Η χρονοβόρα διαδικασία του ελέγχου

Πρόκειται, λοιπόν, για μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο το πιο πιθανόν είναι ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχουν δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι τρεις νέοι πάροχοι θα προστεθούν στην λίστα των 15 εταιρειών που έχουν λάβει άδεια διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο από την ΕΕΠ πριν περίπου ενάμιση χρόνο και δραστηριοποιούνται νόμιμα στην χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι οι efbet, Elladix και Triton, οι οποίες αν και έχουν την έδρα τους στην Μάλτα, είναι βουλγαρική, κυπριακή και σουηδική, δεν θα εξασφαλίσουν, όπως φαίνεται, την απαραίτητη αδειοδότηση εγκαίρως για το Μουντιάλ στο Κατάρ, το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Πόλος έλξης η Ελλάδα για τους παρόχους online gaming

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει πόλος έλξης αρκετών διεθνών και όχι μόνο παικτών στο online gaming, το οποίο έχει παγιώσει την θέση του στην κορυφή του κλάδου των τυχερών παιγνίων.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΕΕΠ για το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2022, το συνολικό ποσό που πόνταραν οι Έλληνες για τυχερά παιχνίδια και αθλητικό στοιχηματισμό στο διαδίκτυο ανήλθε στα 14,705 δισ. ευρώ έναντι 12,746 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, 8,174 δισ. ευρώ το 2020 και 6,004 δισ. ευρώ το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νούμερο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τελευταίο τρίμηνο του έτους καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο ποδοσφαιρικό γεγονός στον πλανήτη, κατά τη διάρκεια του οποίου παραδοσιακά καταγράφεται αύξηση του στοιχηματισμού. Να σημειωθεί ότι το ποσό των 14,705 δισ. ευρώ περιλαμβάνει και τα ποσά που κερδίζονται και ξαναπαίζονται από τους παίκτες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά, τώρα, τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) των διαδικτυακών εταιρειών, κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκαν στα 539,195 εκατ. ευρώ έναντι 553,429 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021, 383,164 εκατ. ευρώ το 2020 και 308,217 εκατ. ευρώ το 2019.

Πηγή: capital.gr

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις