Πάει Κατάρ ο Μπλινκεν

Πάει Κατάρ ο Μπλινκεν

Όπως έκανε γνωστό ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, θα παρευρεθεί κανονικά στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας στην ατζέντα και πολιτικές συναντήσεις.

Το πολυσυζητημένο Μουντιάλ του Κατάρ πλησιάζει.  Οι απόψεις διίστανται, ορισμένοι καλούν σε μποϊκοτάζ , όμως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα παρευρεθεί κανονικά στο Κατάρ. Το    επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο POLITICO τη Δευτέρα. Ο κ. Μπλίνκεν , θα βρίσκεται στο Al-Rayyan για τον αγώνα ΗΠΑ εναντίον Ουαλίας στις 21 Νοεμβρίου, τη δεύτερη ημέρα του πιο αμφιλεγόμενου Μουντιάλ των τελευταίων δεκαετιών.

Αναμένουμε πως θα υπάρξουν και επαφές με τους ηγέτες του Κατάρ, το οποίο κατηγορείται για χρηματισμό ώστε να αναλάβει την διοργάνωση, αλλά και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η παρουσία τον Μπλίνκεν δηλώνει πως παρά την σκληρή κριτική που δέχτηκε η χώρα, ανώτατα διπλωματικά στελέχη δεν υποχωρούν, καθώς το Κατάρ αποτελεί πλέον σημαντικό σύμμαχο της Δύσης.

Επιπλέον το παρόν θα δώσει και ο ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι ανακοίνωσε πως θα παρευρεθεί και αυτός στο Μουντιάλ. Τόνισε  στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων,  πως όσοι ταξιδέψουν στο Κατάρ, θα πρέπει να δείξουν και τον απαιτούμενο σεβασμό στους νόμους της χώρας. Δήλωση η οποία προκάλεσε αντιδράσεις από μέλος της επιτροπής LGBTQ+.

Αντίθετη πορεία από τους δύο ακολουθεί ο Τζο Μπάιντεν δεν θα παραστεί καθόλου στην διοργάνωση, παρά το γεγονός πως οι ΗΠΑ μαζί με Καναδά και Μεξικό θα διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2026. Επιπλέον στον όμιλο τους οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν και το Ιράν σε μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό υπόβαθρο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις