Μόνο στους αγώνες θα επιτρέπονται οι φωτογραφίες

Μόνο στους αγώνες θα επιτρέπονται οι φωτογραφίες

Στην προσπάθεια τους να μην αποσπαστεί η «προσοχή» του κόσμου από την διοργάνωση

Οι αρμόδιοι φορείς του Κατάρ απαγόρευσαν την φωτογράφιση σε χώρους εκτός των γηπέδων. Ο βασικότερος λόγος είναι τα πολλά εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια κατασκευής σταδίων και άλλων έργων με θύματα οικονομικούς μετανάστες από διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες. Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων που απασχολούνται σε άλλα έργα αυτή την περίοδο, είναι ένα «πιασάρικο» θέμα για φωτογράφιση παράλληλα φυσικά με την κάλυψη των αγώνων.

Ένας άλλος λόγος είναι η καθημερινότητα έξω από την «φούσκα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δηλαδή περιοχές όπου ζουν πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, καθώς και την κατάσταση διαφόρων κρατικών υποδομών, όπως τα λαϊκά κέντρα περίθαλψης. Υπάρχει σχετική λίστα με μέρη τα οποία οι φωτογράφοι απαγορεύεται να απεικονίσουν.

Προφανώς και υπήρξαν αντιδράσεις με την FIFA να ανακοινώνει πως συνεργάζεται με την οργανωτική επιτροπή και τους αρμόδιους φορείς του εμιράτου ώστε να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας για τα ΜΜΕ κατά την διάρκεια της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις