Τα 32 παρατσούκλια των ομάδων στο Μουντιάλ του Κατάρ

Τα 32 παρατσούκλια των ομάδων στο Μουντιάλ του Κατάρ

Δείτε πώς αποκαλείται κάθε εθνική ομάδα που συμμετέχει στο φετινό Μουντιάλ από τους οπαδούς της.

Άλλα είναι γνωστά τοις πάσι κι έχουν αφήσει εποχή, άλλα όμως είναι πιο άγνωστα στο ευρύ κοινό. Παρακάτω θα βρείτε τα παρατσούκλια για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ του 2022.

Κατάρ: «Οι βυσσινί», από το χρώμα της σημαίας των διοργανωτών.

Εκουαδόρ: «La Tri» (ή το πλήρες «La Tricolor») για τα τρία χρώματα της σημαίας (κίτρινο, μπλε, κόκκινο).

Σενεγάλη: «Lions de la Téranga», που σημαίνει «Λιοντάρια της Τεράνγκα», με το λιοντάρι να είναι σύμβολο στο εθνόσημο της ομάδας. Teranga είναι η φιλοξενία, που αποτελεί σημαντικό μέρος της σενεγαλέζικης κουλτούρας.

Ολλανδία: «Oranje», δηλαδή πορτοκαλί που είναι το εθνικό χρώμα των Ολλανδών. Επίσης στην ομάδα του ’70 που καθιέρωσε το total football προσδόθηκαν τα παρατσούκλια «κουρδιστό πορτοκάλι» και «οι ιπτάμενοι Ολλανδοί».

Αγγλία: «Τα Τρία Λιοντάρια», από τα τρία λιοντάρια που κοσμούν το εθνόσημο.

Ιράν: «Team Melli», που σημαίνει εθνική ομάδα στα περσικά. Ανά τα χρόνια οι παίκτες του Ιράν έχουν αποκαλεστεί και «Persian Stars», «Lions of Persia», «Lion Hearts», «Princes of Persia», «Honour of Persia» αλλά και «τα τσιτάχ».

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής: «The stars and stripes» (δηλαδή «τα αστέρια και οι ρίγες») από την σημαία των Αμερικανών, αλλά και «The Yanks» όπως αποκαλούν οι Βρετανοί τους Αμερικανούς.

Ουαλία: «Οι δράκοι» από τον δράκο στην σημαία της χώρας αλλά και το έμβλημα της εθνικής ομάδας.

Αργεντινή: «La Albiceleste», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «το λευκό και το μπλε του ουρανού», δηλαδή τα χρώματα της σημαίας της Αργεντινής. Επίσης, αποκαλείται και «La Seleccion» που αφορά τους παίκτες που έχουν επιλεγεί.

Σαουδική Αραβία: «Τα γεράκια» από το εθνικό πτηνό της χώρας και «οι πράσινοι» λόγω του χρώματος της σημαίας της Σαουδικής Αραβίας.

Μεξικό: «El Tri» / «El Tricolor», για τα τρία χρώματα της σημαίας (πράσινο, λευκό, κόκκινο).

Πολωνία: «Bialo-Czerwoni» που σχετίζεται με τα χρώματα της σημαίας (λευκό και κόκκινο) και «Orly», δηλαδή αετοί (το σύμβολο της ομοσπονδίας της Πολωνίας).

Γαλλία: «Les Bleus», οι μπλε από το χρώμα της γαλλικής φανέλας κι όχι «τρικολόρ».

Αυστραλία: «Socceroos», που προκύπτει από το soccer (το ποδόσφαιρο όπως το αποκαλούν οι Αυστραλοί) με την κατάληξη -oos εκ του kangaroos, δηλαδή των καγκουρό που βρίσκονται στην Αυστραλία (και αποτελούν ένα από τα σύμβολα της χώρας).

Δανία: «De Rød-Hvide», οι «κόκκινοι και λευκοί» από τα χρώματα της σημαίας. Αποκαλούνται επίσης και Danish Dynamite (δανέζικος δυναμίτης).

Τυνησία: «Les Aigles de Carthage» ή αλλιώς οι αετοί της Καρχηδόνας. Ο αετός είναι το σύμβολο στο εθνόσημο των Τυνήσιων κι η Καρχηδόνα είναι πόλη της Τυνησίας, η οποία στην αρχαιότητα ήταν το κέντρο της αυτοκρατορίας των Καρχηδονίων.

Ισπανία: «La Furia Roja» (=η κόκκινη ορμή), «Furias Rojas» όταν γίνεται αναφορά στους παίκτες, αλλά και «La Seleccion», δηλαδή εθνική ομάδα.

Κόστα Ρίκα: «Los Ticos», όπως αποκαλούνται και γενικότερα οι κάτοικοι της χώρας. Υπάρχει επίσης και το «La Sele» (σύντμηση του «La seleccion») αλλά και το «Los Metacampeones» που σημαίνει άπαιχτοι πρωταθλητές.

Γερμανία: «Die Nationalmanschaft», η εθνική ομάδα στα γερμανικά αλλά και «Nationelf», δηλαδή οι «εθνικοί έντεκα».

Ιαπωνία: «Οι μπλε σαμουράι» εκ της πολεμικής τάξης του ιαπωνικού Μεσαίωνα με το μπλε να είναι το χρώμα της εθνικής ομάδας.

Βέλγιο: «Οι κόκκινοι διάβολοι», ένα παρατσούκλι που οι Βέλγοι μοιράζονται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά απέκτησαν πρώτοι.

Καναδάς: «Les Rouges» ή στα ελληνικά οι κόκκινοι λόγω του χρώματος της σημαίας και της φανέλας του Καναδά.

Μαρόκο: «The Atlas Lions», με σημασία «τα λιοντάρια του Άτλαντα», ένα ζώο που κατοικεί στην οροσειρά του Άτλαντα.

Κροατία: Δύο παρατσούκλια χρησιμοποιούν οι Κροάτες: «Vatreni» (φλογεροί τύποι) και «Kockasti» (περιπετειώδεις).

Βραζιλία: Η γνωστή σε όλους «Selecao» (ομάδα στα πορτογαλικά), με δεύτερο παρατσούκλι το «Canarinho» από το «καναρινί» χρώμα της φανέλας. Έχουν ακουστεί και τα «Verde Amarela» (=πράσινο και κίτρινο, εκ των χρωμάτων της σημαίας) αλλά και «pentacampeoes» για τις πέντε φορές που έχουν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Σερβία: «Plavi» για το μπλε χρώμα της φανέλας αλλά και «Orlovi» που μεταφράζεται ως «αετοί», από τον δικέφαλο αετό της σημαίας της Σερβίας.

Ελβετία: Σαν τους Γερμανούς κι οι Ελβετοί αποκαλούν την εθνική τους ομάδα «Die Nationalmannschaft», συχνά για συντομία «Nati».

Καμερούν: «Les Lions Indomptables», με απλά λόγια «τα αδάμαστα λιοντάρια», καθώς το έμβλημα της εθνικής αποτελείται από ένα λιοντάρι.

Πορτογαλία: «A Selecao», που όπως είδαμε και στην περίπτωση της Βραζιλίας ονομάζεται η ομάδα στα πορτογαλικά. Αποκαλείται επίσης και «Selecao das Quinas» αλλά και «Os Navegadores» που σημαίνει οι θαλασσοπόροι.

Γκάνα: «Μαύρα αστέρια», λόγω του μαύρου αστεριού στην σημαία της χώρας που συμβολίζει την ήπειρο της Αφρικής.

Ουρουγουάη: Είναι γνωστή κυρίως ως «La Celeste», το μπλε του ουρανού στα ισπανικά. Συναντάμε όμως και το παρατσούκλι «Los Charruas» από την ομώνυμη ινδιάνική φυλή από την οποία κατάγονται οι Ουρουγουανοί.

Νότια Κορέα: «Οι κόκκινοι» λόγω του χρώματος της φανέλας, «οι πολεμιστές του Taegeuk», με το Taegeuk να σχετίζεται με τον φιλοσοφικό όρο του ταοϊσμού και «τίγρεις της Ασίας» επειδή η τίγρης είναι στο έμβλημα της εθνικής ομάδας της Νότιας Κορέας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις