Ζητάει εκεχειρία λόγω Μουντιάλ στην Ουκρανία ο Ινφαντίνο

Ζητάει εκεχειρία λόγω Μουντιάλ στην Ουκρανία ο Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA ζήτησε από Ρωσία και Ουκρανία να σταματήσουν τις πολεμικές συγκρούσεις ώστε ο λαός να χαρεί το Μουντιάλ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αποτελούσε πάντα μία γιορτή ενός μήνα για όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Φέτος εκτός των όσων έχουν συμβεί στο Κατάρ, ο πόλεμος στην Ουκρανία, για τους ίδιους τους κάτοικους της χώρας, επιβαρύνει αρκετά τα πράγματα και κάνει το κλίμα ιδιαίτερα μουντό. Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έκανε έκκληση στις δύο πλευρές να σταματήσουν τις πολεμικές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022, που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται 18 Δεκεμβρίου.

Ο Ιταλός μάλιστα τόνισε πως η ποδοσφαιρική διοργάνωση… είναι η ιδανική αφορμή για ειρήνη και ηρεμία.

«Η έκκλησή μου προς όλους σας, είναι να σκεφτείτε να παύσετε πυρός για έναν μήνα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ή τουλάχιστον να εφαρμόσετε κάποιους ανθρωπιστικούς διαδρόμους ή οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανέναρξη του διαλόγου ως πρώτο βήμα προς την ειρήνη..»

«Είστε οι παγκόσμιοι ηγέτες κι έχετε την ικανότητα να επηρεάζετε την πορεία της ιστορίας. Το ποδόσφαιρο και το Παγκόσμιο Κύπελλο προσφέρουν σε εσάς και στον κόσμο μια μοναδική ευκαιρία ενότητας και ειρήνης…»

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις