Αποκλεισμός παίκτη για χρήση φουροσεμίδης

Αποκλεισμός παίκτη για χρήση φουροσεμίδης

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε τους 26 για το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς παίκτη ο οποίος βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες

Από από την επιλογή της Σαουδικής Αραβίας για το επερχόμενο Μουντιάλ αποκλείστηκε ο Φαχάντ Αλ Μουαλάντ σε μία προληπτική κίνηση, λόγω παραβίασης του νόμου περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής, Ερβέ Ρενάρ κάλεσε τον Ναουάφ Αλ Αμπέντ για να τον αντικαταστήσει.

Ο παίκτης είχε αποκλειστεί τον Μάρτιο για 18 μήνες, όταν και βγήκε θετικός στην ουσία «φουροσεμίδη», ένα διουρητικό που συγκαλύπτει την παρουσία αναβολικών. Αυτή οι ποινή μειώθηκε προσφάτως, γεγονός που του επέτρεπε να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Κατάρ.

Η ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας επικαλέστηκε τις εξελίξεις της προσφυγής της Ομοσπονδίας Αντιντόπινγκ στο CAS καθώς και το πως ο αποκλεισμός του παίκτη έγινε κατόπιν συνεννόησης με το νομικό της τμήμα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις