ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

Άουερ Μαμπίλ: Από πρόσφυγας, στο Μουντιάλ

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Άουερ Μαμπίλ: Από πρόσφυγας, στο Μουντιάλ

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Παρασκευής με μπάλα, μπάσκετ και βόλεϊ έως 7.90!

προγνωστικά μπάσκετ

Λάθος όριο στο Λονδίνο

Προγνωστικά από Γαλλία και Ισπανία με την εικόνα να δείχνει δυο παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στη δράση με δυάδα από Γαλλία και Ισπανία

Προγνωστικά τσάμπιονσιπ με την ομάδα της Λιντς στην εικόνα.

Έχει πολύ ζουμί η Championship

Προγνωστικά βόλεϊ με τις ομάδες Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην εικόνα.

Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με 7άρι!

προγνωστικά αγγλία 1 και Ligue 1 με παίκτη της Λιλ να είναι στην εικόνα.

Πέφτουν κορμιά στο «Πιέρ Μορούα»

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Λιλ – Λανς: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Over 2,5 ημέρας που διπλασιάζει για Κυριακή 03/03/24.

Το over 2,5 της ημέρας (29/3)

το bet builder της ημέρας

Το Bet Builder της ημέρας (29/3)

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

Άουερ Μαμπίλ: Από πρόσφυγας, στο Μουντιάλ

Άουερ Μαμπίλ

Ο Άουερ Μαμπίλ γεννήθηκε σε δομή προσφύγων στην Κένυα και ετοιμάζεται να παίξει στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Έστησε την μπάλα για το έκτο πέναλτι και ευστόχησε. Στην εκτέλεση των Περουβιανών, που ακολούθησε, ο Άντριου Ρεντμέιν έκανε την απόκρουση που έστειλε την Αυστραλία στα τελικά του Μουντιάλ του 2022. Όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στον 33χρονο τερματοφύλακα. Ο Άουερ Μαμπίλ και οι συμπαίκτες του ετοιμάζουν βαλίτσες για το Κατάρ. Το ταξίδι μέχρι εκεί φάνταζε τόσο δύσκολο για τον ίδιο. Τόσο επώδυνο. «Ήξερα ότι θα σκοράρω. Ήταν ο μόνος τρόπος για να πω ευχαριστώ στην Αυστραλία από την πλευρά της οικογένειάς μου», τόνισε ο ποδοσφαιριστής μετά το τέλος της διαδικασίας των πέναλτι.

Ο Μαμπίλ αντίκρισε για πρώτη φορά τον κόσμο το 1995 στην πόλη Κακούμα της Κένυας. Με καταγωγή από το Νότιο Σουδάν, ο ποδοσφαιριστής γεννήθηκε μέσα σε δομή προσφύγων. «Γεννήθηκα σε μία καλύβα, μία μικρή καλύβα. Το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένω είναι πιο μεγάλο από το μέρος που μέναμε στον προσφυγικό καταυλισμό», είπε σε ανύποπτο χρόνο ο ποδοσφαιριστής.μΈπαιζε ποδόσφαιρο με πόδια γυμνά, η μπάλα τους ήταν ένα κουβάρι από κάλτσες.

«Δεν είχαμε τι άλλο να κάνουμε», είχε αφηγηθεί ο Μαμπίλ στην ιστοσελίδα της FIFA. «Μου άρεσε να βλέπω ποδόσφαιρο, αλλά έπρεπε να περπατήσω μία με δύο ώρες μέχρι το μέρος όπου υπήρχε τηλεόραση. Έπρεπε να πληρώνω ένα μικρό ποσό προκειμένου να δω κάποιον αγώνα. Όταν τελείωνε, έκανα άλλη μία ώρα να γυρίσω πίσω».

Ο Μαμπίλ με την οικογένειά του έφυγαν για την Αυστραλία το 2006 χάρη στη βοήθεια ενός θείου του. Δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κένυα, βρήκαν μία νέα πατρίδα.μΣτην πόλη της Αδελαΐδας, ο Μαμπίλ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα. Είχε ταλέντο κι έκανε το ντεμπούτο του στην ομάδα των ανδρών σε ηλικία 17 ετών. «Το να πάμε και να εγκατασταθούμε εκεί, ήταν μία ευκαιρία για εμένα, τα αδέρφια και όλη την οικογένειά μου. Γι’ αυτό θα ευχαριστώ την Αυστραλία για αυτή την ευκαιρία ζωής που έδωσε σε εμένα και την οικογένειά μου», υπογράμμισε ο Μαμπίλ.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Πολύ σύντομα ήρθαν και οι κλήσεις στις Εθνικές ομάδες της Αυστραλίας. Η πρώτη του συμμετοχή στην Εθνική ανδρών ήρθε το 2018, μετά τους αγώνες της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Λίγους μήνες μετά κι ο ενώ ο Μαμπίλ ετοιμαζόταν να αγωνιστεί κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η αδερφή του σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. «Από την ημέρα που πέθανε η κόρη μου, κλαίω κάθε μισή ώρα», είπε η μητέρα του ποδοσφαιριστή στο δικαστήριο για τον θάνατο της Μπορ, αφού ο σύντροφός της οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Άουερ Μαμπίλ: Από πρόσφυγας, στο Μουντιάλ

Το 2014, ο Μαμπίλ επέστρεψε στη δομή προσφύγων. «Παρόλο που ζω στην Αδελαΐδα, δεν έχω ξεχάσει τον καταυλισμό. Έχω φίλους και γνωστούς εδώ και ήθελε να γυρίσω πίσω για να τους δείξω ότι δεν τους έχω ξεχάσει», είπε ο ποδοσφαιριστής στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας. Εκείνη την στιγμή ο Μαμπίλ αντιλήφθηκε ότι κάτι έπρεπε να κάνει. Μαζί με τον αδερφό του και έναν φίλο του συγκέντρωσαν ποδοσφαιρικό υλικό και το έστειλαν στον καταυλισμό. Κάπως έτσι γεννήθηκε η οργάνωση «Barefoot to boots» με στόχο να στηρίξει τις ανάγκες των προσφύγων που έμεναν εκεί αλλά και σε γειτονικούς καταυλισμούς.

Ο Μαμπίλ πήγε στον καταυλισμό που μεγάλωσε χωρίς τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους. Επισκέφθηκε τα καταλύματα και έδωσε ο ίδιος φανέλες και παπούτσια στα μικρά παιδιά, δείχνοντας ότι τα ποδοσφαιρικά όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Το δικό του ταξίδι είναι η απτή απόδειξη.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις