ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ; LAST YEAR!

Η Formula 1 στη μάχη της τηλεθέασης

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Η Formula 1 στη μάχη της τηλεθέασης

LIVE BETTING 24/7!

Best picks

Best Picks Τετάρτης με μπάλα και Euroleague έως 70.00!

Προγνωστικά

Στο ρυθμό των ντέρμπι και του 5.50

προγνωστικά Ευρωλίγκα

Παράδοση και λογική στο 1.85!

προγνωστικά κληματσούδας

Το 1.90 είναι λάθος

προγνωστικά nba

Με ειδικά και ποιότητα τα χαράματα

Δεν μπορεί ο Άντερσον, φαβορί οι Ρέις

Δεν μπορεί ο Άντερσον, φαβορί οι Ρέις

Προγνωστικά Ευρωλίγκα με τον παίκτη Λαπροβίτολα της Μπαρτσελόνα στην εικόνα.

Star του NBA στο 70.00

Έχει το «μέταλλο» να αλώσει το Πριγκιπάτο

Έχει το «μέταλλο» να αλώσει το Πριγκιπάτο

σημείο ημέρας.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

σημείο ημέρας.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

προγνωστικά

Η Stoiximan Super League προσφέρει σιγουράκια

bet builder με την εικόνα να το δείχνει σχεδιαστικά.

Το Bet Builder της ημέρας (24/4)

Over ημέρας σε άριστες τιμές.

Το over 2,5 της ημέρας (24/4)

ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

Η Formula 1 στη μάχη της τηλεθέασης

Το Γκραν Πρι του Μαϊάμι στην ΕΡΤ2 και στο ERTFLIX

Η Formula 1 έχει θέσει σαν προτεραιότητα την άνοδο της δημοτικότητάς της στο Αμερικανικό κοινό.

Όταν το 2016 η Αμερικανική Liberty Media αγόρασε τη Formula 1 από έναν ηλικιωμένο πια Bernie Ecclestone, η τηλεθέαση του αθλήματος φυλλορροούσε. Η ψυχρή αλήθεια των αριθμών έδειχνε ότι η Formula 1 μέσα σε μια δεκαετία είχε χάσει σχεδόν τους μισούς τηλεθεατές της.

Την 4ετή κυριαρχία του συνδυασμού Sebastian Vettel / Red Bull διαδέχθηκε η καθολική κυριαρχία της Mercedes, κυρίως με τον Lewis Hamilton, στην υβριδική πλέον εποχή της Formula 1, οπότε το προσφερόμενο θέαμα ήταν πολύ κάτω από αυτό που είχαν συνηθίσει οι φίλοι του αθλήματος τις περασμένες δεκαετίες.

Η Liberty Media προχώρησε άμεσα σε μερική αλλαγή των κανονισμών (σε συνεργασία με την FIA) και εξερεύνηση νέων γωνιών τηλεοπτικής λήψης , ώστε να βελτιωθεί το προσφερόμενο θέαμα, αλλά και ο (τραγικός, για όποιον πρόλαβε την υστερία των V10) ήχος των υβριδικών μοτέρ, διότι και ο ήχος αποτελούσε πάντα μέρος της απόλαυσης της Formula 1.

Πράγματι, οι παρεμβάσεις πέτυχαν, οπότε το 2018 η Formula 1 σημείωσε για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια αύξηση της τηλεθέασης. Δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες για τη νέα εποχή του αθλήματος, εν όψει των νέων κανονισμών του 2022.

Ειδικότερα, η Liberty Media στόχευσε την Αμερικανική αγορά, όπου η Formula 1 τελευταία φορά ήταν δημοφιλής τα ηρωικά χρόνια της δεκαετίας του 1990, μα δε συγκινούσε πλέον το Αμερικανικό κοινό, το οποίο είχε εθιστεί στις επικές μάχες του NASCAR.

Το Αμερικανικό κοινό, με την υψηλότατη καταναλωτική ισχύ του, είναι ασφαλώς εξαιρετικά σημαντικό για μια Formula 1 που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους χορηγούς.

Το 2021 λοιπόν, με την μάχη ως το νήμα μεταξύ Max Verstappen και Lewis Hamilton,συνεπικουρούμενη από την σειρά Drive to Survive του NetFlix, για πρώτη φορά η Formula 1 ξεπέρασε στις ΗΠΑ την τηλεθέαση του 1995, που ως τότε ήταν η χρονιά με τους περισσότερους Αμερικανούς τηλεθεατές.

Επιπλέον το 2022 άρχισε με μια σειρά συναρπαστικές μονομαχίες μεταξύ Charles Leclerc και Max Verstappen, που εκτόξευσαν σε νέα ύψη την τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, ασφαλώς και στις ΗΠΑ, όπου η Formula 1 έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και έγινε το άθλημα με την ταχύτερη αύξηση τηλεθεατών.

Ειδικότερα στο Grand Prix του Miami, τον Απρίλιο, με την πρωτοφανή παρέλαση διασημοτήτων από το πάντοκ, η Formula 1 μπήκε σε 2.600.000 νοικοκυριά της Αμερικής, έναντι 2.610.000 νοικοκυριών που προτίμησαν να δουν τον αγώνα NASCAR.

Ακόμα πιο αισιόδοξη ήταν η ποιοτική ανάλυση των δεδομένων της τηλεθέασης, που έδειχνε ότι η Formula 1 άφησε πίσω το NASCAR στις ηλικίες 18-49, που καταναλώνουν περισσότερο, συνεπώς είναι οι σημαντικότερες για την διαφημιστική πίτα.

Η θριαμβευτική πορεία της Formula 1 συνεχίστηκε ως το καλοκαίρι. Και ξαφνικά, σταμάτησε η άνοδος. Μάλιστα τα δεδομένα των πρόσφατων Grand Prix των ΗΠΑ και Μεξικού, δείχνουν πτώση της δημοτικότητας του αθλήματος στην Αμερική, όχι μόνο σε σχέση με την άνοιξη του 2022 αλλά και σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα, στο Grand Prix των ΗΠΑ βλέπουμε μια πτώση της τηλεθέασης κατά 8% σε σχέση με τον περσινό αγώνα και, μολονότι στο Μεξικό παρατηρήθηκε μικρή αύξηση 3% (ίσως λόγω των Μεξικανικής καταγωγής κατοίκων των ΗΠΑ που ήλπιζαν σε εντός έδρας νίκη του Sergio Perez), το NASCAR στο μεταξύ παρουσίασε υπερδιπλάσια τηλεθέαση σε σχέση με τη Formula 1.

Ακόμα πιο σημαντικό, το NASCAR ανέτρεψε τα δεδομένα της άνοιξης και έχει πλέον φύγει  αισθητά μπροστά από την Formula 1 σε τηλεθέαση στις κρίσιμες ηλικίες 18-49.

Μολονότι δεν έχουμε κάποια έρευνα για τα αίτια της πτώσης αυτής, ρίχνοντας μια ματιά στα ΜΚΔ τους, βλέπουμε στα παράπονα να κυριαρχούν οι παλινωδίες των Αρχών του αθλήματος, που οδήγησαν στην απομάκρυνση δύο αλυταρχών σε λίγους μήνες, Michael Masi και Eduardo Freitas, καθώς και η έλλειψη θεάματος, λόγω της καθολικής κυριαρχίας του συνδυασμού Max Verstappen / Red Bull στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Θα επιστρέψει άραγε η Formula 1 στην ανοδική τηλεοπτική της πορεία, καθώς μάλιστα το 2023, με την προσθήκη του νυχτερινού αγώνα στο Las Vegas, θα έχουμε 3 Grand Prix στις ΗΠΑ;

Η Formula 1 είναι ένα άθλημα που βασίζεται στην τηλεθέαση, άμεσα όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, και έμμεσα λόγω των χορηγών που η υψηλή τηλεθέαση προσελκύει, οπότε οι δείκτες αυτοί δεν έχουν απλώς θεωρητικό ενδιαφέρον, αντιθέτως έχουν ζωτική σημασία για το μέλλον. Οι επόμενοι μήνες, λοιπόν, και ακόμα περισσότερο η επόμενη σεζόν, θα αποτελέσουν κρίσιμα σημεία.

Πηγή: 4τροχοί.cy

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις