Προγνωστικά σνούκερ: Απειλή για Τζίμι

Προγνωστικά σνούκερ: Απειλή για Τζίμι

Μετά το μουδιασμένο μας ξεκίνημα στο Champion of Champions, θα κυνηγήσουμε κέρδη με προγνωστικά σνούκερ στο UK Championship.

Το πρώτο major τουρνουά της σνουκερικής σεζόν ανοίγει την αυλαία του το πρωί του Σαββάτου (5/11). Από φέτος, μάλιστα, το format είναι διαφορετικό. Οι παίκτες του top 16 προκρίνονται απ’ ευθείας στη φάση των «32», στο Barbican του Γιορκ. Εκεί όπου θα τους πλαισιώσουν άλλοι 16 άσοι, που θα ξεχωρίσουν από τους τέσσερις γύρους των προκριματικών, στο Ponds Forge του Σέφιλντ.

Με άλλα λόγια, η διοργάνωση θυμίζει πλέον αρκετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με μοναδική διαφορά ότι και στην τελική φάση οι αγώνες θα είναι best of 11 frames, με εξαίρεση φυσικά τον τελικό (best of 19). Η αυλαία ανοίγει αύριο στις 11:30 το πρωί με αγώνες του 1ου προκριματικού γύρου, ο οποίος προσφέρει, ως συνήθως, τις καλύτερες ευκαιρίες για προγνωστικά σνούκερ. Η συμμετοχή πολλών ερασιτεχνών δημιουργεί άνισα ζευγάρια.

Νέα σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση

Υπάρχει, βέβαια, κι ο αγώνας του Τζίμι Γουάιτ με τον Βραζιλιάνο Βίκτορ Σάρκις. Όπου μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι εταιρίες φαβοριτίζουν έντονα τον 60χρονο άσο. Ναι, ο Σάρκις είναι άπειρος, αφού ο αυριανός θα είναι μόλις ο δεύτερος επαγγελματικός του αγώνας. Ωστόσο, στον πρώτο που έδωσε προ ημερών, στάθηκε αρκετά καλά απέναντι στον Εσθονό, Άντρες Πετρόφ. Και έχασε τη νίκη στα χρώματα του decider.

Ο Πετρόφ είναι εξίσου άπειρος παίκτης, αλλά και ο Γουάιτ του 2022 δεν είναι πολύ καλύτερος. Ο χρόνος είναι αμείλικτος για τον νικητή του UK Championship του 1992, ο οποίος έχασε πόντους στην εκτίμηση του κόσμου με την ατυχή συμπεριφορά του προς τον διαιτητή, Μπεν Γουίλιαμς, τον περασμένο μήνα στο Μπέλφαστ. Στις αρχές της φετινής σεζόν ηττήθηκε από έναν άλλο πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη, τον Ινδό Χιμάνσου Τζάιν. Επομένως, το 1.04 που δίνει η νίκη του είναι υπερβολικό. Ο Σάρκις μπορεί να κερδίσει τουλάχιστον τρία frames, για να βγάλει το «2» με χάντικαπ 3,5 – το οποίο βρίσκουμε στο 2.37 στη Winmasters.

Προγνωστικά σνούκερ: Δυάδα φαβορί

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει αρκετούς αγώνες με αδιαφιλονίκητα φαβορί. Νεαροί ερασιτέχνες, ορισμένοι εκ των οποίων δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε επαγγελματικό τουρνουά, αντιμετωπίζουν έμπειρους journeymen. Η αλήθεια είναι ότι διστάζουμε λίγο, επειδή πέσαμε έξω στις αντίστοιχες εκτιμήσεις στο Champion of Champions. Όμως οι πειρασμοί είναι πολλοί.

Ο Σάντερσον Λαμ δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος παίκτης, αλλά προφανώς θα νικήσει τον 16χρονο Αμάαν Ικμπάλ. Ο μεγάλος γιος του γνωστού Πακιστανού άσου, Σεχζάντ Ικμπάλ, έχει σημειώσει ήδη διακρίσεις σε junior διοργανώσεις (με τα χρώματα της Σκωτίας, όπου γεννήθηκε και ζει). Θα ποντάρουμε, ωστόσο, να κερδίσει το πολύ δύο frames κόντρα στον έμπειρο αντίπαλό του.

Αν συνδυάσουμε το σημείο με τη νίκη του Άντι Λι επί της Ρεμπέκα Κένα με χάντικαπ 4,5 frames (6-0 ή 6-1 δηλαδή), τότε βγάζουμε μια πολύ καλή απόδοση. Ο παίκτης απ’ το Χονγκ Κονγκ έχει κάνει δυναμική επιστροφή στο επαγγελματικό Tour, με τέσσερις νίκες σε δέκα αγώνες. Στο Northern Ireland Open, μάλιστα, απείλησε με πρόωρο αποκλεισμό τον μετέπειτα θριαμβευτή Μαρκ Άλεν.

Την ίδια στιγμή που το Νο 4 των γυναικών αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες προσαρμογής. Έχουμε ποντάρει κι άλλες φορές κόντρα την 33χρονη Αγγλίδα με άσχημα αποτελέσματα. Θα ήταν πιο ασφαλές το -3,5 frames, όμως η απόδοση πέφτει κάτω από το 1.30. Η καλή κατάσταση του Λι μας δίνει περισσότερες ελπίδες δικαίωσης.

Στη διάρκεια της ημέρας θα επανέλθουμε με περισσότερες προτάσεις από το UK Championship, αλλά και για τον δεύτερο ημιτελικό του Champion of Champions (Ρόνι Ο’Σάλιβαν-Φαν Τζενγί).

Νέα σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση

Μονό
11:30
Τζ. Γουάιτ - Σάρκις
2 (+3,5)
2.37
BET: 15 units
Δυάδα απόδοσης 2.58
11:30
Λαμ - Ικμπάλ
1 (-3,5)
1.50
11:30
Άντι Λι - Κένα
1 (-4,5)
1.72
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις