Ένα αυτογκόλ, σαν να λέμε μια ανθρώπινη ζωή…

μουντιάλ

Ο Αντρές Εσκομπάρ πλήρωσε το αυτογκόλ κόντρα στις ΗΠΑ, με την ίδια του τη ζωή. Η ιστορία πίσω από τη δολοφονία του.

Το ποδόσφαιρο αρκετές φορές είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα, κάτι παραπάνω από μία απλή συνθήκη έντεκα ποδοσφαιριστών που παίζουν στο γήπεδο. Στην δεκαετία των 90s στην Κολομβία αυτό ίσχυε και με το παραπάνω. Ο κόσμος λάτρευε το ποδόσφαιρο και τα καρτέλ που ουσιαστικά είχαν πάρει τον έλεγχο της χώρας, επίσης, στοιχηματίζοντας τεράστια ποσά παράνομα σε διάφορα γεγονότα. μουντιάλ

Το καλοκαίρι του 1994, το Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ μονοπωλούσε το ενδιαφέρον και οι βαρόνοι των ναρκωτικών αποφάσισαν να στηρίξουν την εθνική τους ομάδας, στοιχηματίζοντας μεγάλα ποσά στην πρόκριση της στην φάση των νοκ-άουτ. Ο θάνατος του Πάμπλο Εσκομπάρ λίγους μήνες πριν είχε συγκλονίσει την τοπική κοινότητα των καρτέλ και πλέον τα πράγματα άλλαζαν ριζικά, δημιουργώντας μία τεράστια αναστάτωση στην χώρα, η οποία έπεφτε πάνω στο Μουντιάλ.

Novibet – Με ακόμα καλύτερο cash out

Τα μεγάλα κεφαλιά της μαφίας, πίεζαν διαρκώς τους Κολομβιανούς ποδοσφαιριστές να περάσουν, ενώ παράλληλα δεν τους άφηναν σε ησυχία, απειλώντας την σωματική τους ακεραιότητα σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο. Η πρεμιέρα ήταν απογοητευτική απέναντι στην Ρουμανία, με την Κολομβία να γνωρίζει την ήττα με 3-1. Τα καρτέλ συνέχισαν τις πιέσεις, πρεσάροντας όλο και περισσότερο τους παίκτες, ζητώντας αποκλειστικά την νίκη στο επόμενο ματς, κόντρα στην διοργανώτρια, ομάδα των ΗΠΑ. Ήταν 22 Ιουνίου του 1994, στο 27ο λεπτό, ο Αντρές Εσκομπάρ, Κολομβιανός αμυντικός, έβαζε κατά λάθος το πόδι του και έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 1-0 για τους Αμερικάνους. Η Κολομβία δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς και τελικά ηττήθηκε με 2-1, γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό από την διοργάνωση.

Novibet – Το στοίχημα στα καλύτερά του!

Μουντιάλ: Η δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ από τα καρτέλ

Ο Εσκομπάρ αναγκάστηκε να γράψει άρθρο στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, ζητώντας ταπεινά συγνώμη από το έθνος. Ο ίδιος μετά την λήξη του τουρνουά, αποφάσισε να ακυρώσει ένα οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ και να μείνει στο Μεντεγίν για να περάσει διακοπές με φίλους. Στις 2 Ιουλίου και μετά από ένα ποτό με φίλους σε μπαρ, τρεις άντρες τον πλησίασαν ενώ αυτός έμπαινε στο αμάξι του. Τότε μετά από έναν μίνι τσακωμό που είχαν, τράβηξαν πιστόλι και σκότωσαν τον Εσκομπάρ, φωνάζοντας μάλιστα «Γκολ» κάθε φορά που έριχναν.

Οι περαστικοί που τον βρήκαν τον μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο. Έδωσε μάχη για τη ζωή του όμως 45 λεπτά αργότερα υπέκυψε. Ο 27χρονος Αντρές Εσκομπάρ ήταν νεκρός και όλοι γνώριζαν τον λόγο. Ο δολοφόνος ονομαζόταν Μουνιόζ Κάστρο και ήταν σωματοφύλακας της οικογένειας Γκαγιόν, μίας πανίσχυρης φαμίλιας που είχε αποκτήσει δύναμη μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ και είχε στοιχηματίσει πολλά λεφτά στην νίκη της Κολομβίας, σε αυτό το μοιραίο παιχνίδι.

Η ιστορία αυτή συνοδεύει το ποδόσφαιρο στην Κολομβία και τις σχέσεις του με την μαφία, τα καρτέλ, το παράνομο στοίχημα και τον υπόκοσμο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις