Ο ανέλπιστος ήρωας κόντρα στην Αγγλία, Κάρλος Ρόα και η ΑΕΚ

Μουντιάλ

Πιάνει δουλειά στο προπονητικό τιμ του Αλμέιδα στην Ένωση και οι ιστορίες που τον συνοδεύουν είναι απίστευτες. Όπως αυτή του Μουντιάλ 1998.

Ο Ματίας Αλμέιδα έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ΑΕΚ μαζί με ένα μεγάλο τιμ, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ένα όνομα, αυτού του Αργεντινού προπονητή τερματοφυλάκων, Κάρλος Ρόα. Μουντιάλ

Και να μην έλεγε, βέβαια, κάτι το όνομα, η φυσιογνωμία σίγουρα συγκέντρωσε τα βλέμματα. Ανάμεσα στους χαμογελαστούς, ξυρισμένους και νεαρούς Αργεντίνους, υπάρχει και ένας ψηλός ροκ – σταρ, με μακρύ μαλλί και γενειάδα, έτοιμος να… επιτεθεί στο φωτογράφο επειδή παίρνει πολύ ώρα η διαδικασία!

Τον Κάρλος Ανχέλ Ρόα τον γνωρίσαμε στα γήπεδα της Γαλλίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, εκεί όπου εμφανισιακά ήταν πολύ πιο… κοινότυπος. Με λιγότερα μαλλιά και ένα goatee μουστάκι, ο Αργεντίνος είχε καταφέρει να κερδίσει τη φανέλα του βασικού για την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ξεκίνησε τη καριέρα του στη Ρασίνγκ το 1988 στα 19 του χρόνια, εκεί όπου αντιμετώπισε και το πρώτο μεγάλο πρόβλημα της καριέρας του, αφού σε ένα τουρ της ομάδας στην Αφρική κόλλησε μαλάρια! Ανέρρωσε, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του και κέρδισε τη μεταγραφή του στη Λάνους έξι χρόνια μετά. Από εκεί, πήρε το εισιτήριο για την Ευρώπη και την εντυπωσιακή Μαγιόρκα της εποχής. Βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια της «Αλμπισελέστε» στη Γαλλία και έγινε ο ήρωας στη διαδικασία των πέναλτι κατά της Αγγλίας στη φάση των «16».

Novibet – Με ακόμα καλύτερο cash out

Η επόμενη χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη. Τρίτη θέση στη LaLiga και συμμετοχή στο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στην ήττα κόντρα στη Lazio. Ο Ρόα ήταν για πολλούς ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ισπανία και η μεταγραφή δεν αργούσε να έρθει.

Όντως, τη πόρτα της Μαγιόρκα τη χτύπησε η τρεμπλούχος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έβλεπε στο πρόσωπο του Ρόα τον αντικαταστάτη του Πίτερ Σμάιχελ.

Ο Αργεντίνος, όμως, είχε άλλα σχέδια. Σύμφωνα με δηλώσεις του, πίστευε ότι το 1999 θα ερχόταν το… τέλος του κόσμου και έτσι είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και να προετοιμάσει την οικογένειά του για το γεγονός!

«Ποτέ δεν ήθελα να είμαι ποδοσφαιριστής και δεν μου λείπει καθόλου το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος χωρίς το ποδόσφαιρο», είχε δηλώσει από τα βουνά της Κόρντομπα, στην οποία είχε διαφύγει μαζί με την οικογένειά του!

Επέστρεψε ένα χρόνο μετά στη Μαγιόρκα, δηλώνοντας πως το διάλλειμα του έκανε καλό και πως ήθελε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Τα πράγματα ήταν δύσκολα, αφού εκείνο το διάστημα ο Λέο Φράνκο είχε πάρει τη φανέλα βασικού… σπίτι του και ο Ρόα δεν μπορούσε να βρεθεί στα ύψη που κάποτε βρισκόταν.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Μία ακόμη διακοπή, αυτή τη φορά όχι από επιλογή, έμελλε να συμβεί στη καριέρα του. Το καλοκαίρι του 2004, ο Κάρλος Ρόα διαγνώσθηκε με καρκίνο στους όρχεις. Το συμβόλαιό του με τη Μαγιόρκα έληξε, ο ίδιος πάλεψε την ασθένεια και, σχεδόν αναμενόμενα, την εξολόθρευσε. Επέστρεψε ένα χρόνο μετά στην αγωνιστική δράση με την Ολίμπο στη χώρα του, όπου και αποσύρθηκε.

Από τότε, έμεινε στο ποδόσφαιρο μέσω του ρόλου του προπονητή τερματοφυλάκων και από το 2011, ακολουθεί παντού τον καλό του φίλο και πρώην συμπαίκτη του στην Αργεντινή, Ματίας Αλμέιδα.

Το βιογραφικό του γράφει για την ώρα Ρίβερ Πλέιτ, Μπάνφιλντ, Γουαδαλαχάρα, Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς και τώρα… ΑΕΚ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις