ΝΒΑ: Έσοδα 1 δισ. δολάρια από το streaming των αγώνων

FIBA για Αντετοκούνμπο: «Ο Έλληνας Θεός... φορτώνει»

Το ΝΒΑ δεν σταματά να εξελίσσεται, να μεγαλώνει, να επιβεβαιώνει με κάθε αφορμή πως είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, σε όλα τα αθλήματα.

Το ΝΒΑ είναι η κορυφαία λίγκα του πλανήτη, κάτι που επιβεβαιώνεται από την πρόβλεψη που υπάρχει για πώληση των δικαιωμάτων των live streaming των αγώνων αντί 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Εσχάτως, αυτό που απασχολεί περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι η πώληση των δικαιωμάτων για το streaming των αγώνων. Με τη συζήτηση για το επόμενο πακέτο να έχει ξεκινήσει (είναι ήδη ζεστή), ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως το ΝΒΑ είναι έτοιμο να πουλήσει το streaming των αγώνων του αντί του ποσού του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Αυτό είναι απλά ένα μικρό δείγμα και η αρχή γι’ αυτό που έρχεται από το ΝΒΑ, το οποίο προσβλέπει σε συνολικά έσοδα που θα κυμαίνονται μεταξύ 50 και 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο επόμενο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο που θα υπογραφεί, για το 2025/26 κι έπειτα.

Μιλάμε για τριπλάσιο ποσό από το υπάρχον (με εννεαετή διάρκεια), το οποίο έχει πουληθεί στη Disney (ACB/ESPN) και τη Warner Bros αντί 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει διαρκώς και το streaming να μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού, η Amazon και η Apple καταγράφονται ήδη ως δύο βασικοί διεκδικητές του πακέτου. Ο λόγος προφανής.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις