Έκδοση διαπιστεύσεων με έγκριση του ΠΣΑΤ

Ο ΠΣΑΤ τιμά τη μνήμη του Άλκη Καμπανoύ  με ποδοσφαιρικό αγώνα, στο Καυτανζόγλειο

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ σχετικά με την είσοδο των δημοσιογράφων στα γήπεδα και στις συνθήκες εργασίας!

Ανακοίνωση εξέδωσε (31/10) το δ.σ. του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αθλητικού Τύπου για το θέμα των διαπιστεύσεων, για τις διαδικασίες που αφορούν στην είσοδο των δημοσιογράφων στα γήπεδα και στις συνθήκες εργασίας

Αναλυτικά:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), το διάστημα της πανδημίας, στήριξε κάθε προσπάθεια των αθλητικών οργανισμών και των γραφείων Τύπου, ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες και βεβαίως ασφαλείς συνθήκες στις εξέδρες Τύπου και στους χώρους εργασίας των δημοσιογράφων, σε όλα τα γήπεδα.

Παράλληλα, συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς για τη μεγάλη μείωση του αριθμού των δημοσιογράφων μελών του Συνδέσμου στα γήπεδα.

Επιπλέον, το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ συμφώνησε στην καθιέρωση διαπιστεύσεων σε όλους τους αγώνες.

Ήταν υποχρέωσή μας για να προστατεύσουμε την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αθλητικών αναμετρήσεων λόγω του κορονοϊού.

Ευτυχώς, στη νέα περίοδο που άρχισε προ δυο-τριών μηνών, τα περιοριστικά μέτρα άρθηκαν και οι αθλητικές διοργανώσεις επανήλθαν στην κανονικότητα.

Δυστυχώς, όμως δεν συνέβη το ίδιο με τις διαδικασίες που αφορούν στην είσοδο των δημοσιογράφων στα γήπεδα και στις συνθήκες εργασίας.

Ο ΠΣΑΤ έδωσε κάποιο χρόνο παραπάνω για την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών δείχνοντας κατανόηση και καλή διάθεση. Και υπενθύμισε με ανακοίνωση προ ημερών την υποχρέωση για τήρηση του νόμου 2725/99 άρθρα 54 και 134, σύμφωνα με τον οποίο «Δικαίωμα ελευθέρας εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν οι αθλητικοί συντάκτες – μέλη του ΠΣΑΤ, οι οποίοι εισέρχονται με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας που εκδίδει ο ΠΣΑΤ».

Δυστυχώς, όμως μερικές ΠΑΕ και ΚΑΕ, που για ειδικούς λόγους, έκριναν ότι έπρεπε να προχωρήσουν στην έκδοση διαπιστεύσεων για κάποιους αγώνες, όχι μόνο δεν ζήτησαν την άδεια του Συνδέσμου όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις, αλλά έδωσαν προτεραιότητα για την είσοδο στα δημοσιογραφικά σε μη επαγγελματίες δημοσιογράφους. Με δυσάρεστες συνέπειες για τον κλάδο μας.

Τα χρονικά περιθώρια που έδωσε ο ΠΣΑΤ στους αρμόδιους για προσαρμογή – μετά την επιστροφή στην κανονικότητα – δεν θα πρέπει να εκληφθούν ως αδυναμία μας, παρά μόνον ως ένδειξη καλής πρόθεσης από πλευράς μας για τη διατήρηση του πνεύματος συνεργασίας και κατανόησης.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ στη σημερινή (31/10) συνεδρίασή του αποφάσισε ομοφώνως να διασφαλίσει την ελευθεροτυπία και βεβαίως να πράξει τα δέοντα για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των αθλητικών συντακτών μελών του Συνδέσμου.

Καλεί λοιπόν τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ πριν από την ανακοίνωση περί εισόδου στο γήπεδο των δημοσιογράφων με διαπιστεύσεις να έχουν εξασφαλίσει την έγκριση του ΠΣΑΤ, όπως οι νόμοι ορίζουν.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ με αφορμή την επικείμενη διακοπή του πρωταθλήματος και σε συνεργασία με την Super League και τα γραφεία Tύπου των ΠΑΕ (ανάλογη συνάντηση θα οργανώσουμε και για τα άλλα επαγγελματικά πρωταθλήματα) θα συζητήσει όλα τα θέματα που προκύπτουν στους χώρους των ΜΜΕ”.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις