Πόσα χρήματα μοιράζουν οι χορηγοί

Μουντιάλ

Οι εταιρίες ένδυσης, παίζουν και αυτές το δικό τους παιχνίδι στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η προετοιμασία των 32 ομάδων ως προς το αγωνιστικό κομμάτι για το Μουντιάλ του Κατάρ δεν μπορεί να πει κανείς ότι μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς τα πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη, ωστόσο από οργανωτικής πλευράς σχεδόν όλα έχουν ολοκληρωθεί.

Κι όλοι μπορεί να περιμένουν την 18η Δεκεμβρίου για να μάθουν στο Κατάρ τη νέα πρωταθλήτρια κόσμου, ωστόσο σε επίπεδο αθλητικού μάρκετινγκ και δη στο κομμάτι της ένδυσης έχουμε ήδη νικητές. Κι είναι «νικητές» και όχι «νικητής» γιατί υπάρχουν διάφορες κατηγορίες…

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Στην πιο σημαντική, που αφορά το πιο brand έχει συμφωνία με της περισσότερες ομοσπονδίες, η επικράτηση της Nike είναι καθολική. Η αμερικανική εταιρία θα εμφανίζει το λογότυπο της σε 14 ομάδες (Αγγλία, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιράν, Καναδάς, Κατάρ, Κροατία, Ν. Κορέα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σ. Αραβία), η Adidas είναι στη δεύτερη θέση έχοντας ακριβώς τις μισές (Αργεντινή, Βέλγιο, Γερμανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Μεξικό, Ουαλία) κι ακολουθεί η Puma με 6 (Γκάνα, Ελβετία, Μαρόκο, Ουρουγουάη, Σενεγάλη, Σερβία) ενώ από μία χώρα έχουν οι: New Balance (Κόστα Ρίκα), Hummels (Δανία), Marathon (Εκουαδόρ), Macron (Καμερούν), Kappa (Τυνησία).

Ωστόσο όσον αφορά την πιο «ακριβή» φανέλα, αυτή ανήκει στην Adidas που έχει μια συμφωνία με τη γερμανική ομοσπονδία η οποία φτάνει τα 56 εκατομμύρια δολάρια, 8 περισσότερα από τη δεύτερη Γαλλία που αποκομίζει 48 εκατ. από τη δική της συμφωνία με τη Nike.

Σε ένα άτυπο top5 η Nike επικρατεί με 3-2 καθώς έχει τις θέσεις 2 (Γαλλία-48 εκατ.), 3 (Αγγλία-44 εκατ.) και 4 (Βραζιλία-35-εκατ.), με την Adidas να έχει την 1η (Γερμανία-56 εκατ.) και την 5η (Ισπανία-25 εκατ.)

Κι αν υπάρχει κάτι που προκαλεί απορία, έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκτός πρώτης πεντάδας βρίσκεται η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις