ΕΕΕΠ: Πιθανές μεταβολές ή και κατάργηση της φορολογίας παικτών

O οδικός χάρτης για το κανονιστικό πλαίσιο στο διαδικτυακό gaming

Η ΕΕΕΠ επέλεξε την «ERNST & YOUNG» για να αξιολογήσει τις πιθανές μεταβολές η ακόμα και την κατάργηση της φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια.

Την εταιρεία «ERNST & YOUNG BUSINESS ADVISORY SOLUTIONS» επέλεξε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο για την εκτίμηση των επιπτώσεων από τη μεταβολή στη φορολογική μεταχείριση των κερδών των παικτών στα παίγνια που διεξάγονται σε παικτικές συνεδρίες.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση η διοίκηση της Αρχής επέλεξε την E&Υ αντί συνολικού τιμήματος 29.600 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για να δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιουργούν «πονοκέφαλο» στην ΕΕΕΠ αλλά και στην αγορά διαδικτυακών παιγνίων. Και αυτό γιατί ο φόρος των διαδικτυακών παικτών υπερδιπλασιάστηκε το τελευταίο διάστημα προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις από τους νόμιμους παρόχους αλλά και ανατροπές ακόμα και στα έσοδα του δημοσίου.

Την ίδια στιγμή εξαιτίας της αυξημένης φορολογίας διογκώνεται ο παράνομος τζόγος καθώς οι παίκτες στοιχηματίζουν σε μη αδειοδοτημένα καζίνο για να αποφύγουν την υπέρογκη φορολογία.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις